• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

10.09.2021

08:35

ONI IMAJU "PLAN B"! Muzičari napravili fondaciju za pomoć kolegama!

Plan B press

Live TV

ONI IMAJU "PLAN B"! Muzičari napravili fondaciju za pomoć kolegama!

Podeli vest

Đule za pomoć kolegama kojima je pomoć potrebna donirao jednu od svojih prvih gitara koja će biti ponuđena na aukciji


U društvu velikog broja okupljenih novinara, ali i brojnih kolega iz sveta muzike u Jazz kantini Lisabon predstavljena je „Plan B“ Fondacija koja za cilj ima da okupi poznate muzičare i   pomogne kolegama kojima je pomoć potrebna. Ideja čiji počeci datiraju iz doba još pre početka  globalne pandemije, konačno je realizovana, te će kako su najavaili iz Fondacije u narednih godinu dana humanu misiju „Plan B“ pratiti  izlazak singlova, a zatim albuma “Plan B” u saradnji sa Tesla  

Music i Croatia Records na kome učestvuju značajna imena domaće muzike - Zvonimir Đukić Đule, Dragi Jelić, Dejan Cukić, Maya Sar, Dado Topić, Alen Islamović, Goran Šepa Gale, Tamara Todevska, Vojislav Aralica, Zoran Konević, Vlatko Stefanovski, Dragan Jovanović Krle, Predrag Bata Jakovljević, Srboljub Radivojević Srba, Dragoljub Đuričić (1953-2021) i mnogi drugi.  

Foto: Plan B press

Osnivač Fondacije Zoran Konević najavljujući početak rada Fondacije poručio je da je ideja da se osnuje Plan B Fondacija proizašla iz mnogo faktora:  

- Potrebe i mogućnosti su se lepo uklopile a i vreme se nekako oslobodilo zbog svih restrikcija koje su jako negativno uticale na sve nas. Želja je da ovaj divan projekat krene iz našeg regiona. Da i mi pokažemo i  dokažemo da nismo samo slušaoci i pratioci, nego i kreatori i inicijatori. Tako da, kada stabilizujemo Plan B   Fondaciju u regionu, krenemo i na druge delove sveta i uključimo prijatelje na drugim kontinentima. Kao što znate, projekti ove vrste su timski rad tako da moram da se zahvalim mnogima, ali je lista dugačka i unapred se izvinjavam ako nekoga nisam uspeo da spomenem u ovom trenutku. Njihov doprinos Planu B, nije time umanjen“ istakao je Konević i tom prilikom zahvalio se svima onima koji su pomogli da ovaj humani   projekat ugleda svetlost dana: Voji Aralici, Zvonimiru Đukiću Đuletu; predstavnicima Fondacije Sonji  Delibašić i Marku Vajagiću, Predragu Bati Jakovljeviću, kao i ostalim vrsnim muzičarima kao što su Dragi Jelić, Dejan Cukić, Maya Sar, Dado Topić, Goran Šepa Gale, Alen Islamović, Tamara Todevska, Dragan Jovanović Krle, Vlatko Stefanovski.  

Konević je istovremeno dodao da su pesme fantastično otpevane, te da se nada da će publika to potvrditi.  

Foto: Plan B press

Zvonimir Đukić Đule, autor pesme "Zrno čarolije", koja je prva u nizu predstavljena na današnjoj konferenciji izrazio je zahvalnost i počastvovanost zbog učešća u ovako velikom i humanom projektu:  

- Čast mi je da zajedno sa svim potpisanim učesnicima, budem deo "Plan B" Fondacije. Zahvalnost Gdinu  Zoranu Koneviću koji je u "mozaiku" svojih kreacija, pored ostalih, prepoznao i moju energiju. Hvala Gdinu Voji Aralici koji je "čaroliji" dao poseban produkcijski "čarolin", i snimatelju Gdjici Sanji Đuričić ispred studija "Siena". Ljubav boluje, da ozdravi trebaju nam zajedničke čarolije - istakao je Đukić.  

"Zrno čarolije" je inače još jedan tekst iz korica ljubavne lirike Zvonimira Đukića, koji sa izvesnom setom govori o ljubavi i njenim nekada nepremostivim preprekama. Jednako toj srazmeri je njena neobična lepota, koja kao magija ostaje samo u mislima aktera i u mašti se jedino i realizuje.  

Foto: Plan B press

Inače, poznati muzičar, koji je istovremeno i autor teksta za pesmu "Zagledan" koju na albumu "Plan B" izvodi DragiJelić, nakon kratkog izlaganja okupljenima, a u cilju pomoći kolegama kojima je ona preko potrebna, donirao je jednu od svoj prvih gitara, na kojoj se i potpisao.  




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija