• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cdm

06.11.2020

18:41

AMERIČKI GRAD ZA GRADONAČELNIKA IZABRAO PSA! Francuski buldog dobio najviše glasova i naredne četiri godine je na čelu grada!

Live TV

AMERIČKI GRAD ZA GRADONAČELNIKA IZABRAO PSA! Francuski buldog dobio najviše glasova i naredne četiri godine je na čelu grada!

Podeli vest

Osim izbora za Belu kuću i Kongres, građani jednog malog američkog grada u Kentakiju birali su gradonačelnika. Ovo i ne bi bila vest da gradonačelnici Rebit Heša nisu uvek psi.

Francuski buldog Vilbur Bist pobedio je u trci za gradonačelnika sa 13.143 glasa, čime je postao i najpopularniji gradonačelnik tog grada. Odziv je bio rekordan sa 22.985 glasova.

Bist nije prvi pas na čelu grada, pošto su svi gradonačelnici Rebit Heša psi još od 90-ih godina. Građani glasaju tako što na listiću napišu ime kandidata za kog glasaju i onda doniraju dolar za istorijsko udruženje grada.

Prvi izabrani gradonačelnik u istoriji Rebit Heša bio je usvojeni mešanac po imeni Gufi Borneman Kalhun. Inaugurisan je 1998. godine na četvorogodišnji mandat, ali nije izdržao do kraja jer je 2001. uginuo u 17. godini.

Ove godine, Vilbur Bist pobedio je Brineta Paltroa pit bula, koji je bio gradonačelnik od 2017. godine


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija