• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin.rs

03.11.2021

15:19

ZNATE LI ŠTA ZNAČI BRT, NMVZ, OMG I WTF?! Ako ne znate, onda ste - MATORI!

Pixabay

Live TV

ZNATE LI ŠTA ZNAČI BRT, NMVZ, OMG I WTF?! Ako ne znate, onda ste - MATORI!

Podeli vest

Sa brzim razvojem tehnologije, ali i pod uticajem današnjih influensera, trendovi su se drastično promenili, a sa njima i svakodnevni govor omladine. Evo čemu su nas naučile nove generacije

Omg nvrjm! Wtf?! Većini vas verovatno nije jasno o čemu se radi, ali deca i mladi bez problema bi razumeli šta sam napisala i vrlo verovatno u istom žargonu odgovorili.


"Piši kako govoriš, čitaj kako piše" nekada davno rekao je Vuk Karadžić. Ipak, u brzini današnjeg života najlakše je izbaciti nekoliko slova, a da kontakst ostane isti, bar onima koji razumeju.
Evo kojim slengovima i skraćenicama se koristi današnja omladina:

PRATITE NAS I NA YOUTUBE KANALU




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bgd

pre 4 godine

Jedna od metoda zaglupljivanja koju koriste kreatori novog svetskog poretka jeste upravo i ovo: komunikacija skraćenicama pa tako danas imamo paradoksalnu situaciju u kojoj tehnologija beleži neviđen razvoj a široke narodne mase se po mentalnom sklopu sve više približavaju pećinskim ljudima.

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Starije generacije su obrazovane i lepo vaspitane, za razliku od mlađih i mladih generacija, pa zato te generacije ne koriste skraćenice u dopisivanju i gade se onih koji ih koriste.

Olga

pre 3 godine

Zdravo. Nisam lazni moralista, opsujem i ja u 4 zida, ali bi me bilo sramota iskreno da uopste izgovorim "wtf" kad bih razgovarala sa nekim ko radi anketu...

SNEZANA

pre 3 godine

mi smo koristili šatrovački, svaka generacije ima svoje obležje.....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija