• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: M. Tonić Stojić

Autor: inf

26.09.2022

12:39

EVO KAKO DA SE ZAŠTITITE UKOLIKO NALETITE NA SILOVATELJA! Opcija ima mnogo, a mi smo za vas izabrali najefikasnije!

Informer

Podkast

EVO KAKO DA SE ZAŠTITITE UKOLIKO NALETITE NA SILOVATELJA! Opcija ima mnogo, a mi smo za vas izabrali najefikasnije!

Podeli vest

Sasvim je izvesno da će serijski silovatelj Igor Milošević (44) ponovo napasti nakon što je pušten iz zatvora. Ukoliko vas manijak napadne, uvek imajte ovo kod sebe i reagujte brzo!

Četrdest četvorogodišnji Igor Milošević prvi put silovao je kad je imao samo 14 godina i do sada je proveo ukupno tri decenije iza rešetaka.

Otkako je pušten na slobodu, nakon što je odslužio 15 godina robije zbog silovanja i razbojništava koje je izvršio u septembru 2007., Beograd je u strahu.

Na društvenim mrežama ljudi panično dele fotografije čoveka, koji je u proteklih nekoliko dana viđen na različitim lokacijama u prestonici - na autobuskom stajalištu u blizini Crkve Svetog Marka,u autobusu na liniji 89, u blizini Bajlonijeve pijace,kod Banije, tačnije na uglu Bulevara despota Stefana i Ulice cara Dušana na Dorćolu.

Ukoliko se desi da manijak opet krene da napada, potencijalne žrtve moraju biti opremljene i spremne da odreaguju. 

Ekipa Informera obišla je neke od prodavnica u kojima je moguće nabaviti legalna sredstva za samoodbranu koje valja uvek imati u džepu ili torbi.

Najjeftinija i najefikasnija sredstva za samoodbranu predstavljaju biber sprejevi. 

Foto: Informer.rs

Military shop

Razgovarali smo sa Nemanjom Antićem iz Miliraty Shopa koji nam je objasnio kako se ova sredstva koriste i koliko su efikasna. 

- Cilj biber spreja nije da povredi napadača ,već da vam da taktičku prednost od nekiko desetina sekundi da možete da pobegnete. Mogu legalno da ga kupe svi stariji od 16 godina. Postoje i biber sprejevi koji ostavljaju fluorescentni trag na licu napadača. On ne može da se ukloni 2 -3 dana pa policija lako može da identifikuje izgrednika veoma lako - objašnjava Antić.

Osim biber sprejeva na našem tržištu postoje i elektrošokeri koji su dostupni građanima starijim od 18 godina.

Foto: Informer.rs

Military shop

- Njihova jačina ide i do pola miliona volti. Imaju jednu manu u odnosu na biber sprejeve jer da biste ga iskoristili, mora postojati direktan kontakt sa kožom napadača. 

Foto: Informer.rs

Military shop

Još jedna opcija u slučaju napada silovatelja može biti i pištaljka, a ona funkcioniše tako što u slučaju napada izvučete konapac iz pištaljke i ona pušta izuzetno glasan zvuk. Na taj način ćete privući pažnju još nekog u okruženju i eventulano zbuniti napadača. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
LENA

pre 1 godinu

Uvek u torbi imam mali noz i to ostar,u situaciji kada sam nesigurna u mracnim i delikatnim situacijama mi je u ruci za obranu,pa kom opanci kom obojco,od malena su me roditelji to naucili,jer sam otisla u veliki grad, otac mi je bio policajac. Iz zatvora ces izaci kad tad ali iz groba nikad,rekao mi je.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija