• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: M. Tonić Stojić

Autor: Informer

15.08.2022

20:30

RODILA SAM ČETVORKE, SVE SU DEVOJČICE, IMAMO JOŠ JEDNU ĆERKU, A ŽELELA BIH DA RODIM JOŠ DVA SINA! Samo pelene i dohrana nas koštaju 90 HILJADA DINARA!

Zoran Sinko/Informer

Podkast

RODILA SAM ČETVORKE, SVE SU DEVOJČICE, IMAMO JOŠ JEDNU ĆERKU, A ŽELELA BIH DA RODIM JOŠ DVA SINA! Samo pelene i dohrana nas koštaju 90 HILJADA DINARA!

Podeli vest

Ekipa Informera u poseti sestrama Gaćeša

Na Veliki petak, 22. aprila ove godine, rođene su prve prirodno začete četvorke u Srbiji. Marija i Đorđe Gaćeša nisu mogli ni da sanjaju da će, pored ćerke Iskre, postati roditelji još četvoro dece. Vest da Marija nosi najpre trojke, a potom četvorke, dočekali su kao blagoslov.

- Prvi osećaj je bio taj da nemamo pojma šta nas je snašlo. Dva ili tri sata nam je trebalo da obradimo informaciju da čekamo trojke, a za četvorke nam je trebalo dva, tri dana – kaže otac.

- Prvo se nisu videli polovi dece pa su usledile kombinacije – tri sina i jedna ćerka, pa tri ćerke i jedan sin, dve ćerke i dva sina. Na kraju je profesor koji je vodio trudnoću rekao da su četiri devojčice. Mi smo se potajno nadali da to ipak budu dve devojčice i dva dečaka, jer bi nam ta kombinacija bila savršena. Ipak su četiri ćerke i veoma smo srećni zbog toga – dodaje mama Marija.

Foto: Zoran Sinko/Informer

Porodica Gaćeša

Bebe su provele tri i po meseca na Institutu za neonatologiju i životi četiri devojčice visili su o koncu. Taj period bio je najteži u životu ove hrabre porodice. 

- Mnogo mi je teško palo što kao majka nisam mogla da budem uz decu. Jedino što sam od kuće mogla jeste da izmuzavam mleko. Najvažnije mi je bilo da imaju da jedu. Bilo nam je teško, jer smo ipak razmišljali o tome da li će deca preživeti prvih 72 sata, pa prvih sedam dana, zatim deset dana, pa na kraju i prvi mesec. Svaki dan nosi svoje komplikacije. Bilo je jako teško - priseća se Marija. 

Foto: Zoran Sinko/Informer

Marija Gaćeša sa ćerkama

Sve je bilo lakše kada su bebe stigle kući, ali i stresno budući da Đorđe i Marija nemaju ničiji pomoć. Sa jednim detetom je teško, a možete da zamislite sa još tri kako je - poručuje mama.

- Imamo moralnu pomoć roditelja, ali s obzirom na to da su invalidi, nisu u stanju da nam pomognu fizički. Tu su da nas saslušaju, tako da nam i na taj način olakšavaju – kaže majka.


- Nemamo nekog izbora, nemamo pomoć sa strane. Sa pomaganjem oko Iskre sam krenuo još prvog dana. To je moja obaveza, da pomognem svojoj supruzi i mojim bebama. U proseku spavamo tri sata, a nekada ukrademo malo više – objašnjava tata Đorđe.

Foto: Zoran Sinko/Informer

Porodica Gaćeša

Porodici Gaćeša u ovom trenutku najpotrebnije su pelene i dohrana.

- Njih četiri u ovom trenutku mesečno potroše 90 hiljada dinara. Kako se vremenom obroci budu povećavali, tako će se povećavati i količina dohrane. Mi ne tražimo milostinju, mi tražimo samo vetar u leđa za početak – kaže majka. Sve ostale troškove mi ćemo rešiti sami kao što smo i do sada radili - kaže hrabra mama.

Marije i Đorđa otkrili su nam da im je velika želja da, nakon pet devojčica, postanu roditelji i dva dečaka. Ekipa Informera od srca im je poželela da taj san i ostvare. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija