• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.04.2022

22:05

U TROŠNOJ KUĆI ŽIVELI SA KOZAMA, SPAVALI NA DASKAMA, NISU IMALI NI STRUJE NI VODE! Tamaru Misirlić (19) pogodila je njihova priča, pa se odlučila da...

Informer

Podkast

U TROŠNOJ KUĆI ŽIVELI SA KOZAMA, SPAVALI NA DASKAMA, NISU IMALI NI STRUJE NI VODE! Tamaru Misirlić (19) pogodila je njihova priča, pa se odlučila da...

Podeli vest

Tamari Misirlić (19) društvene mreže su, kao i većini devojaka njenih godina pune fotografija, međutim, na njenim objavama možemo videti socijalno ugrožene ljude iz okoline Vranja, ili pak, medalje

Vršnjacima je ponekad "čudna" jer preskače izlaske, ponekom pratiocu "budala jer pomaže svima, a nema ništa od toga", a ona živi svoj san da od ovaj svet pretvori u bolje mesto za život. Studira dva fakulteta - Ekonomski fakultet u Nišu i Pravni fakultet u Kosovskoj Mitrovici.

Tamara je karate počela da trenira sa svega 3 i po godine, a medalje su se samo nizale. Ona poseduje više od 300 medalja sa raznih takmičenja. 

Humanitarnim radom je počela da se bavi sa 17 godina kada je odlučila da pomogne jednoj devojčici i to odvajajući od svoje stipendije. Ističe da su od samog početka ugrožene porodice imale poveranja u nju.

Foto: Informer

Tamara Misirlić

- Pomogla sam devojčici koja je živela sa majkom na planini. Ona je bila moja najveća motivacija. Kasnije smo pokretala drugove u školi koji su mi dali veliku podršku. Uspeli smo da renoviramo više od 10 kuća, jednu smo izgradili, jednu kupili, a ja sam osnovala i humanitarnu fondaciju - priča Tamara. 

Ova mlada karatistkinja posećuje porodice koje se nalaze u zabačenim mestima, na nepristupačnim terenima, pa mora da pešači po više kilometara da bi uopšte došla do njih. Uglavnom pomaže porodicama koje su iz okoline Bujanovca, a da bi stigla do jedne od njih, morala je da pređe 50 kilometara.

Foto: Informer

Tamari Misirlić

Kao jednu od najpotresnijih akcija Tamara izvdaja pomaganje baki Blagici i i njenom sinu Časlavu.

- Oni su živeli u veoma teškim uslovima. Spavali su u istoj kući sa kozama. Nisu imali krevete, pa su spavali na daskama. Nisu imali ni struje ni vode. Uspeli smo zajedničkim naporima da ljudima kupimo novu kuću - rekla je Tamara i dodala: 

Foto: Informer

Baka Blagica

- Dešavalo mi se da zaplačem u početku. Čovek ne može da ostane imun na ovakve priče. Posebno kada su deca u pitanju. Karate me je naučio da budem borac i da budem istrajna u onome svemu što radim i da uvek očekujem maksimum od sebe. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija