• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.04.2022

16:51

OVDE SE NALAZE NAJSKUPLJI STANOVI U BEOGRADU, A CENE GRAŽANIH MESTA DIVLJAJU! Nekada ste za ovaj novac mogli da kupite garsonjeru, a sada...

Informer

Podkast

OVDE SE NALAZE NAJSKUPLJI STANOVI U BEOGRADU, A CENE GRAŽANIH MESTA DIVLJAJU! Nekada ste za ovaj novac mogli da kupite garsonjeru, a sada...

Podeli vest

Aktuelna, ali za mnoge i teška tema - promet nekretnina. Cene divljaju usled globalnih promena. Gde se na toj mapi nalazi Beograd kao centar i regionalni lider i kako je Rusko-ukrajinska kriza uticala na promet objasnila nam je Katarina Lazarević stručnjak iz ove oblasti

- Odrazilo se tako što je interesovanje još veće za kupovinu i za zakup, mada imamo samo pojedninačne slučajeve. Ljudi koji dolaze iz tog podneblja traže u zakup manje stanove od 350 do 400 evra i taže na 6 meseci sa mogućnošću produžetka - kaže Katarina.

U strukturu cene ulazi sve: cene zemljišta, dozvala ali i građevinskog materijala koji je poskupeo.

Foto: Informer

- Nestašica je građevinskog materijala to je bilo pre ove ratne krize i to je prilično podiglo cenu u novogradnji a mnoge investitore koji nemaju građevinski materijal zaustavilo u gradnji. Takođe ,veliki broj radnika iz Rusije i Ukrajne zbog ove sitacije se polako vraća ili zanatlija tako da mi možemo da će ovde biti više radne snage za izgradnju novogradnje ali ostaje pitanje cene novogradnje jer ona vrtoglavo raste i ne zaustavlja se a to je posledica velikog interesovanja, a slabe ponude - rekla je Katarina.

Delovi grada u kojima je targetirana najveća potražnja su sam centar Beograda i Novi Beograd koji je uvek aktuelan zbog poslova i poslovih zgrada koje se tamo nalaze, a sada je interesovanje veliko i za sve druge delove grada gde postoji novogradnja jer se u nju puno ulaže.

- Mi imamo zgrade gde se zna da će cena kvadrata biti 10.000 evra, nije to puno zgrada ali ima pojedinih zgrada ali ima interesovanja i za tako skupe kvadrate. Za mene je ipak frapantnija činjenicada garaže u centru grada u novogradnji koje dostižu vrtoglavu cifru od 40.000 i 45.000 evra. Dakle nekada ste za taj novac mogli da kupite garsonjeru, a sada možete da kupite jedno parking mesto - ističe Katarina.

Foto: Informer

Najskuplji kvadrat stambenog prostora dostiže vrtoglavu cifru, ali je poskupljenje primetno i na manje luksuznijim lokacijama.

- Najskuplji stanovi nalaze se u Kuli u Beogradu na vodi, nalaze se na Novom Beogradu uskoro takva zgrada niče i blizu Kalemegdana , kao i blizu hotela Jugoslavija. Naravno to je sve u najavi ali jednino što stvarno se prodaje u ovom trenutku to je WEST 65 i Kula. Najniže cene međutim nisu ni u Ovči, Borči i Resniku jer i tamo niču nove moderne zgrade i to prelazi više od hiljadu evra po kvadratu - objašnjava Katarina.

Statistika pokazuje da nema naznaka za smirivanjem tržišta, ali i da je ulaganje u nekretnine za mnoge još uvek siguran način čuvanja novca od inflacije. 

Foto: Informer

- Kada imate na računu novac onda je pitanje koliko će ga inflacija pojesti, a kada imate stan onda ste sigurni da će te na njenu zaraditi i zato je isto jedan od razloga zašto je toliko veliko interesovanje za kupovinu stanova - zaključuje Katarina. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija