• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: M. Tonić Stojić

Autor: Informer

21.03.2022

20:06

DA LI SRBIJI PRETI NESTAŠICA OSNOVNIH NAMIRNICA? Ekipa Informera obišla je markete i proverila ima li svega!

informer.rs

Podkast

DA LI SRBIJI PRETI NESTAŠICA OSNOVNIH NAMIRNICA? Ekipa Informera obišla je markete i proverila ima li svega!

Podeli vest

Penzioneri prednjače u pravljenju zaliha preplašeni zbog prethodnih ratnih iskustava

Potražnja za osnovnim životnim namirnicama u prodavnicama širom zemlje porasla je tokom pandemije korona virusa, a naročito posle vesti da je Rusija pokrenula vojnu akciju u Ukrajini. Novinske stupce preplavili su tekstovi kako Srbi panično prave zalihe brašna, ulja, šećera i konzerviranih proizvoda zbog moguće nestašice, ali i poskupljenja. Kakva je situacija u prestoničkim marketima, da li je istina da Beograđani gomilaju hranu i imali li dovoljno robe na rafovima, ekipa Informera proverila je na licu mesta.

- Tačno je da je određeni broj mušterija, da li iz straha ili nekih drugih razloga, kupuje malo veće količine osnovnih životnih namirnica poput ulja, šećera, brašna, konzerviranih proizvoda, sredstva za pranje i čišćenje, odnosno ono što mugu čuvati duži vremenski period. Mislim da penzioneri čine najveći deo kupaca koji pravi zalihe - kaže Gorica Branković, menadžer objekta "Idea Dorćol".

Foto: printscreen Informer

 

Predsednik Aleksandar Vučić apelovao je na građane da ne stvaraju zalihe goriva i hrane i saopštio da ih u državi ima dovoljno, a to potvrđuju i iz lokalnih prodavnica.

- Ima dovoljno zaliha, ima svega i napomenila bih da ništa nije nestajalo niti će biti nestašice. Svih artikala ima sasvim dovoljno, pogotovo osnovnih životnih namirnica.  Svako može da kupi ono što mu bude potrebno - napominje Gorica. 

Kao što smo mogli da se uverimo, Srbija ima više nego dovoljno hrane te mesta za paniku nema! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gedza

pre 2 godine

uvek kada je drzava nasa obecavala da necega ima to je nestajalo...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija