• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.01.2022

20:46

AMPUTIRALI MU NOGU, A ON SKIJA, PLIVA, VOZI KVAD! Nikada nisam nervozan jer ne ustajem na levu nogu!

printscreen/informer

Podkast

AMPUTIRALI MU NOGU, A ON SKIJA, PLIVA, VOZI KVAD! Nikada nisam nervozan jer ne ustajem na levu nogu!

Podeli vest

Živim sa tim i sada imam osećaj kao da sam se rodio bez noge

Dejana Kuzminca od najranije mladosti zainteresovali su motori pa je već u svojim dvadesetim godinama počeo da profesionalno vozi moto kros trke.

Kako kaže, porodica i prijatelji bojali su se da će upravo na motoru stradati. Međutim sudbina se poigrala i Dejan je doživeo saobraćajnu nesreću tako što je zaspao vozeći automobil koji je podleteo pod kamion. 

- U trenutku udesa sam se probudio, a potom pao u neku vrstu kome. Ničega što se dešavalo u tri naredna dana se ne sećam, iako lekari kažu da sam u tim trenucima komunicirao sa njima. Imao sam otvoren prelom butne kosti, koja je, kada je iskočila, presekla arteriju i izgubio sam mnogo krvi. Bio sam klinički mrtav i bili su primorani da me reanimiraju tri puta. Večno sam zahvalan doktoru Aleksandru Mikiću koji mi je spasio život i koga i dan danas viđam. Više puta su mi operisali nogu, ali na kraju sam dobio sepsu.   

Dejanu su lekari rekli pre operacije da će pokušati na sve moguće načine da mu spasu nogu, a on je sat i po posle buđenja iz anestezije oklevao da podigne čaršav i vidi da li su je amputirali ili nisu. 

- Kada sam video da sam ostao bez noge, bio je to najteži dan u mom životu, ali ubrzo sam se pomirio sa tim , živim sa tim i sada imam osećaj kao da sam se rodio bez noge. 
 
Prema Dejanovim rečima porodica i prijatelji mnogo teže od njega samog podneli su gubitak i činjenicu da će život morati da nastavi sa jednom nogom. Samo tri godine posle nesreće, on se oženio, dobio prvo dete i nastavio da živi isto kao i pre nezgode.

- Vozim i dalje ali ne profesionalno i to skutere, kvadove, skutere na vodi. 

Na pitanje kako reaguju ljudi kada ga vide, Dejan sa osmehom odgovara da je većina zaprepašćena, ali da on pokušava na sve načine da ih opusti i okrene na šalu iako to ne uspeva kod svih. 

- U šali kažem da nikad više ne mogu da budem nervozan, jer ne mogu da ustanem na levu nogu. 

Dejan je motivacija ljudima koje je zadesila slična nesreća. Putem društvenih mreža trudi se da svakome ko mu se obrati pruži potrebne informacije i olakša koliko može. I učestvovanje u trci za časni krst neka je vrsta poruke koju šalje da je najvažnije boriti se i nikada se ne predati šta god vas u životu snađe. 


- Planiram da se i budućnosti takmičim za časni krst, poručuje nasmejano ovaj hrabri čovek. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija