• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj. S.

25.07.2021

08:25

OSMEHOM PROTIV OPAKOG VIRUSA! Servirke i kuvarice bolnice u Prokuplju - NEVIDLJIVI HEROJI EPIDEMIJE KORONE!

Podkast

OSMEHOM PROTIV OPAKOG VIRUSA! Servirke i kuvarice bolnice u Prokuplju - NEVIDLJIVI HEROJI EPIDEMIJE KORONE!

Podeli vest

Već godinu dana četiri zaposlene radnice Odseka za pripremu i distribuciju hrane u prokupačkoj Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" rade u kovid sistemu. One spremaju i odnose hranu pacijentima i na taj način su direktno na udaru koronavirusa. Bez njihovog rada se ne može, a one taj posao, kako kažu, obavljaju sa puno ljubavi i uvek sa željom da svi pacijenti sa osmehom napuste kovid odeljenje

- Hrana do pacijenta mora da stigne. Trudimo se da je uvek odnesemo sa osmehom, jer znamo da pacijentima taj osmeh znači - kaže Vesna Stefanović, koja tridesetak godina radi kao servirka u prokupačkoj bolnici, a većinu radnog staža provela je na Infektivnom odeljenju. 

Pored nje svakodnevno sa tri obroka pacijente snabdevaju i Vesna Ristić, Violeta Mladenović i Suzana Živković. One ne žele da se neko posebno pominje, jer smatraju da je njihova dužnost da obavljaju ovaj posao i trude se da to urade što bolje mogu. Zanimljivo je da nijedna od njih nije do sada obolela od kovida-19, a kako kažu, to je zahvaljujući opremi koju koriste. 

- Kao i medicinski radnici i mi imamo kompletnu zaštitu. Naravno, strah postoji,  to je prirodno, ali su nam uzor da odagnamo taj strah lekari i medicinski tehničari koji se dvadeset i četiri sata trude da sačuvaju živote. Kada mogu oni, možemo i mi - dodaje Violeta Mladenović.

Jednoga dana kada sve ovo prođe, vreme koje su provele radeći u bolnici zauvek će ih vezati uspomenom na strašan virus koji su svi zajedno uspeli da pobede, jer sve karike u ovoj borbi su važne, svaka na svoj način. Svi oni zajedno bore se za svaki ljudski život.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija