• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

19.05.2021

14:46

OPASNOST VREBA SVAKI DAN, A ONA JE MAJKA HEROJ! Marina preko nabujale reke čamcem prevozi decu u školu!

Podkast

OPASNOST VREBA SVAKI DAN, A ONA JE MAJKA HEROJ! Marina preko nabujale reke čamcem prevozi decu u školu!

Podeli vest

Troje dece iz sela Mažići kod Priboja, već godinama unazad do škole idu preko reke Lim na čamcu

Prevozi ih, ručno veslajući, majka Marina i tako putuju po svim vremenskim uslovima, a kako kažu, najteže je kad duva jak vetar i tada se plaše da se ne prevrnu.

Ono što je najdramatičnije jeste da su svi koji se prevoze tim čamcem do škole - neplivači.

Foto: rina

Međutim, to je jedini način da stignu na nastavu jer je obilazni put mnogo dugačak i trebalo bi im nekoliko sati hoda peške.

 

Roditelji nemaju auto, a organizovan prevoz za njih troje ne postoji.

- Idemo uz Božiju pomoć, nije nam lako ali moramo. Ustajemo oko pola šest, deca se spremaju za školu i zatim prvo nekih dvdesetak minuta idemo kroz šumu, a onda nas na obali Lima čeka čamac. Suprug radi i jedino ih ja mogu prevesti na suprotnu stranu. Jako je teško, Lim je brza i duboka reka. Deca su još uvek mala i verovatno nisu ni svesna ogromne opasnosti, ali ja se svako jutro budim i ležem sa knedlom u grlu - rekla je Marina za RINU.

Foto: rina

Pre nekoliko godina do škole preko reke Lim, putovalo je pet đaka.

Oni su sada srednjoškolci, a članovi ove neobične posade trenutno su Marinine dve kćerke i komšija D. D. koji je učenik osmog razrada. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija