• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zanimljivostidana

10.05.2021

12:26

PRIČA KOJA JE OBIŠLA SVET! Ovo je most mudosti koji nosi RECEPT ZA SREĆAN ŽIVOT: Posle smrti ne možete poneti novac sa sobom i....

Podkast

PRIČA KOJA JE OBIŠLA SVET! Ovo je most mudosti koji nosi RECEPT ZA SREĆAN ŽIVOT: Posle smrti ne možete poneti novac sa sobom i....

Podeli vest

Jedna majka u Kini potrošila je preko 150.000 američkih dolara na izgradnju dva pešačka mosta (pasarele) kako bi se pobrinula da njen sin sigurno dođe u školu i vrati se kući

Brižna majka u kineskoj provinciji Henan potrošila je više od milion juana ili oko 154.000 dolara za izgradnju dva metalna pešačka mosta (pasarele) do škole svog sina, kako bi bila sigurna da on i ostala deca mogu bezbedno prelaziti put.

Žena, identifikovana samo po prezimenu, Meng, nedavno je rekla za televizijsku stanicu Henan da je put do škole njenog sina uvek bio zakrčen kad su roditelji dovozili ili dolazili pokupiti decu posle nastave, bez semafora postavljenih u blizini, prelazak puta je bio opasna stvar i za učenike i za nastavnike.
 

Foto: Printscreen You Tube

Još jedan razlog zašto je trošila novac iz sopstvenog džepa za izgradnju pasarela preko puta bio je taj što se škola nalazila na nižem terenu, a lokve koje su se neprestano stvarale na putu prouzrokovale su da se njen sin uvek vraća kući mokrih nogu.



- Duboke rupe ispunjene vodom i zbog toga je vrlo teško bilo preći put - rekla je žena i dodala: 

- Voda se prelije preko stepenica na kojima stoje školarci i čekaju roditelje. Izgledali su jadno. Noge mog deteta su od vode znale da pobele dok su bile namočene vodom iz bare.

Oba mosta, od kojih je jedan gotovo završen, a drugi u fazi polaganja temelja, odobrio je lokalni biro za stanovanje i urbano-ruralni razvoj, ali je njihovu izgradnju isključivo finansirao misteriozni dobrotvor.

Gospođa Meng je rekala da svom sinu nikada nije rekla da je platila nove pešačke prelaze jer ne želi da njeno dete bude sujetno zbog ostale dece. Nada se samo da će njen doprinos pomoći deci i nastavnom osoblju da budu sigurni i deci omogućiti obrazovanje.

Posle smrti ne možete poneti novac sa sobom

- Upravo sam učinila ono što mogu priuštiti. Posle smrti ne možete poneti novac sa sobom i ne moram da ostavljam previše novca za svoje dete - rekla je žena. 

- Nazvaću most "Mostom mudrosti' jer učenici koji prelaze most mogu biti sve mudriji i mudriji - otkrila je. 

Ova priča privlači veliku pažnju u Kini, a većina korisnika društvenih mreža hvali ženu za njen dobrodušni doprinos. Mogla je učiniti toliko stvari da sa tih milion juana koji bi koristili njoj i svojoj porodici, poput kupovine par stanova ili kuće, ali je odlučila da umesto toga učini nešto za celu zajednicu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija