• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: wikipedia

22.04.2021

08:06

NISMO JEDINI U SVEMIRU! Postoji oko DVE MILIJARDE PLANETA poput Zemlje! Otkrivamo ŠOKANTNE činjenice o PLAVOJ LOPTI!

Podkast

NISMO JEDINI U SVEMIRU! Postoji oko DVE MILIJARDE PLANETA poput Zemlje! Otkrivamo ŠOKANTNE činjenice o PLAVOJ LOPTI!

Podeli vest

Mladi, obrazovanje o zaštiti životne sredine i zajedničke akcije su u centru zbivanja povodom ovogodišnjeg Dana planete Zemlje koji se obeležava danas. Više od dve stotine tehnoloških kompanija se priključilo klimatskoj akciji, a fond Elona Muska će objaviti propozicije za nadmetanje za sto miliona dolara za rešenja za prikupljanje i skladištenje ugljenika.

Obeležavanje Dana planete Zemlje inicirao je američki senator Gajrold Nelson 1970. godine..

Značaj obeležavanja tog datuma je upozorenje na opasnosti koje prete životu na Zemlji, ekosistemima i urbanim zonama, usled razvoja industrije, povećane potrošnje energije, globalnog zagrevanja i klimatskih promena, kako bi svetska populacija postala svesna svoje odgovornosti prema planeti na kojoj živi i tako smanjila negativan uticaj na životnu sredinu.

Planeta Zemlja je treća planeta u Sunčevom sistemu po udaljenosti od Sunca i peta po veličini. Dom je milionima različitih vrsta živih organizama, a koliko nam je do sada poznato – ona je jedina planeta na kojoj postoji život.

Iako celi život živite na ovoj prekrasnoj plavoj loptici, da li ste se ikada zapitali koliko zapravo znate o njoj? Pogledajte video i saznajte interesantne činjenice.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija