• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

13.08.2020

12:54

STATUS BRODA "VILA" SADA JE - "BEZ KOMANDE"! Pogledajte snimak kako iranske snage zauzimaju tanker!

Podkast

STATUS BRODA "VILA" SADA JE - "BEZ KOMANDE"! Pogledajte snimak kako iranske snage zauzimaju tanker!

Podeli vest

Centralna komanda Sjedinjenin Američkih Država objavila je da su iranske snage zauzele brod nazvana "Vila".

Na snimku koji je objavljen na zvaničnom Tviter nalogu SAD ne vidi se tačno šta se događa.

Kako se navodi u opisu objave, dva broda i iranski "Morski kralj" helikopter zauzeli su brod.

Jedini brod koji je registrovan pod imenom "Vila" je naftni tanker koji polovi pod zastavom Liberije i trenutno je pozicioniran 25° 26' 15.756" N, 56° 29' 42.36" E, navodi Sputnjik.

- Služba za praćenje broda navodi da je status "Vile" bez komande, koji brod ima kada pristaje na dok, ili pluta ali ne može da manevriše zbog pojedinih okolnosti - navodi Sputnjik.

Prema navodima Rojtersa, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, vojska SAD nije učestvovala u incidentu. Iranske snage su zadržale tanker oko pet sati, a potom dozvolile da neometano nastavi plovidbu, izvestio je AP.

Iran se nije oglasio povodom navoda Centralne komande SAD.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija