• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin.rs

24.11.2021

16:29

EKSKLUZIVNA VIDEO ISPOVEST SRPSKOG FUDBALSKOG MENADŽERA: 3 godine me proganjaju zbog nameštanja utakmica! NISAM KRIV, SVE ĆU DA IH TUŽIM!

printscreen

Live TV

EKSKLUZIVNA VIDEO ISPOVEST SRPSKOG FUDBALSKOG MENADŽERA: 3 godine me proganjaju zbog nameštanja utakmica! NISAM KRIV, SVE ĆU DA IH TUŽIM!

Podeli vest

Srpski menadžer Dejan Veljković (51) oslobođen je optužbi za nameštanje utakmice u Belgiji posle čak tri godine i tražiće odštetu od tamošnjeg Fudbalskog saveza

Pre tri godine, tačnije 10. oktobra, belgijski istražitelji su u akciji "Čiste ruke" uhapsili brojne sportske radnike, menadžere i sudije pod sumnjom da su prali novac i nameštali mečeve.

Među njima je bio i Veljković, poznati srpski menadžer koji živi i radi u Belgiji. Optužen je da je bio arhitekta organizacije nameštene utakmice Mehelen - Vasland Beveren.

Proveo je 42 dana u pritvoru i dobio zabranu bavljenja menadžerskim poslom na čak deset godina, iako FS Belgije nije imao dokaze, niti mu je dozvolio da se brani. Tri godine nije radio, a u ispovesti za Informer otkriva šta se sve dešavalo za to vreme i kako je uspeo da dokaže svoju nevinost.

- Uhapšen sam i odveden u pritvor zbog stvari sa kojima nisam imao veze. Napadali su me, a ja sam bio nemoćan, nisam smeo da komuniciram sa medijima, niti da se branim. Na proleće 2019. dali su mi deset godina suspenzije, a slučaj nije bio zatvoren, niti su imali dokumenta od belgijskog sudstva. Samo su mi izrekli kaznu i nisu mi dali da se branim. Žalbu mog advokata su odbili, a strašno je šta su sve vreme pisali o meni. Kao da sam ubio nekog - počinje priču Veljković.

Iako je delovalo da mu je karijera upropašćena, Veljković se nije predavao. Slučaj je stigao do Vrhovnog suda u Belgiji, koji je zasedao krajem septembra, a prošle nedelje je naš menadžer i zvanično oslobođen optužbi za nameštanje.

- Prošle nedelje sam proglašen nevinim. Srećan sam i uzbuđen. Vrhovni sud u Briselu je doneo odluku da Fudbalski savez Belgije mora automatski da mi vrati licencu. Ovih dana idem to da rešim. Napravili su veliku grešku i osramotili se, što sada pišu i belgijski mediji. Nisam radio tri godine, a tu je i duševna bol zbog pritvora i mnoge druge stvari. Radio sam 23 godine i sada nastavljam gde sam stao - zaključuje Veljković.

U video-prilogu pogledajte celu ispovest Dejana Veljkovića.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59