• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: T. Đurković

Autor: informer

17.01.2023

15:30

MOBILNI TELEFON PRLJAVIJI JE OD TOALETA! Ukoliko imate običaj da spavate u blizini ovog uređaja, to će imati velike posledice po vaše zdravlje!

Live TV

MOBILNI TELEFON PRLJAVIJI JE OD TOALETA! Ukoliko imate običaj da spavate u blizini ovog uređaja, to će imati velike posledice po vaše zdravlje!

Podeli vest

Mobilni telefoni mnogo gore utiču na naše zdravlje, nego što možemo da pretpostavimo

Većina ljudi spava u blizini mobilnog telefona, a neki čak drže ovaj uređaj tik uz glavu, pa i ispod jastuka. Međutim, ova loša navika može štetno uticati na vaše zdravlje.

Blizu 45 odsto stanovništva drži telefon blizu sebe praktično 24 časa dnevno: od čekanja važnog poziva, preko dopisivanja sa prijateljima i surfovanja po internetu, pa sve do spavanja sa mobilnim telefonom.

Foto: Shutterstock

 


Ovo je jedan od najpriljavijih predmeta sa kojima dolazimo svakodnevno u kontakt. Prljaviji je čak i od toaleta, mada nakon korišćenja telefona niko od nas ne pere ruke. 


Iako zvuči neverovatno, mobilni telefon u sebi ima dovoljno energije da može prouzrokovati požar. Ukoliko spavate sa telefonom ispod jastuka, varnica bi mogla da dospe do njega i zapali suve materije. Baterije mogu da naprave varnice, a ukoliko se nađu u blizini zapaljivih materijala, postoji opasnost od požara. 

Foto: Pixabay

 


Ukoliko na svom uređaju ne isključujete ton ili internet, svaki zvuk koji se proizvede: preko sms poruke, mejla, notifikacija na društvenim mrežama, može da vas probudi. Istraživanja su pokazala da plavo svetlo koje emituje telefon u toku noći, utiče na smanjeno lučenje melatonina - hormona sna.


Dokazano je da mobilni telefon zrači malom količinom radijacije u trenucima kada je uključen. Svetska zdravstvena organizacija objavila je studiju koja je pokazala da su telefoni posebno opasni po zdravlje dece jer radijacija utiče na njihove moždane funkcije, s obzirom da su im lobanje manje nego kod odraslih osoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija