• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.12.2021

12:34

PRVI "BAKA SERVIS" U BEOGRADU! Kada nemate gde da ostavite dete na čuvanje, Tijana ima rešenje za vas!

printscreen

Live TV

PRVI "BAKA SERVIS" U BEOGRADU! Kada nemate gde da ostavite dete na čuvanje, Tijana ima rešenje za vas!

Podeli vest

Roditelji najbolje znaju koliko je teško da pronađu osobu koja će da im pričuva dete na sat-dva kada se dogode neplanirane situacije. Ovu muku imala je i mlada mama Tijana Cerović Gogić, koja je zbog svog iskustva došla do ideje za super biznis i osnovala "Baba Višnjinu Čuvaonicu"

Ova mlada preduzetnica kaže da joj je bilo veoma komplikovano da pronađe osobu od poverenja kojoj bi ostavljala svoju decu dok ona "trkne" u kupovinu, ode kod zubara ili na večeru sa prijateljima i da joj se upravo u jednoj takvoj situaiciji "upalila" lampica.

- Razgovarala sam sa mamama u okruženju i sve smo imale sličan problem. Usluge bebisiterki smo morale mnogo unapred da zakazujemo, a bake i deke nisu uvek u mogućnosti da priskoče, a vrtići ne rade vikendom i imaju striktno radno vreme. Zbog toga otvorila sam čuvaonicu i tako rešila muku mnogim roditeljima - kaže Tijana. 

Ona dodaje da sada umesto nezamenjivog takozvanog "baka servisa", novost su čuvaonice - mesta gde možete ostaviti decu na čuvanje svakoga dana, bez zakazivanja i bez mesečnog upisa.

- Ovo je sasvim nov koncept u Beogradu i privlači dosta veliku pažnju, jer je u pitanju mesto koje nije vrtić, a nije ni igraonica. Osnivanje naše firme nije bilo komplikovano. Otišli smo u Agenciju za privredne registre i dobro sam se raspitala šta mi je sve potrebno od dokumentacije. U tome mi je pomogla porodica i okruženje koje je već bilo u svetu biznisa, a svakako mi je mnogo značila njihova podrška i saveti - kaže ona.

Tijana dodaje da je u svoj biznis uložila sopstveni novac i da nije koristila državnu pomoć.

- Poznato mi je da država pruža novčanu pomoć za mlade preduzetnike. Međutm, imali smo kratak vremenski rok od momenta kada nam se javila ideja do onog trenutka kada smo otvorili firmu. Svakako, mislim da je ta mogućnost odlična i savetujem mlade da to iskoriste jer je veoma značajno u početku.  Ono u šta ulažemo mnogo truda je marketing, a našu firmu reklamiramo na društvenim mrežama. Ja sam završila na fakultetu smer marketing i svesna sam koliko je važno ulaganje u reklamu - dodaje ona.

Vlasnica "Baba Višnjine čuvaonice" kaže da je za dobar posao neophodan i biznis plan, jer on može da da odlične smernice.

- Pre nego što smo počeli posao pravili smo i biznis plan zato što je to osnovni temelj celokupnog poslovanja i iz njega možemo da vidimo šta sve možemo da očekujemo od našeg biznisa i u kom vremenskom roku. Za izradu je potrebno dosta vremena i truda kako bi sve bilo precizno i kako bi moglo da se dođe do neke realne slike. Ono što mi je bilo najteže od osnivanja firme do danas jeste da pronađem  kvalitetan kadar. Dosta pažnje usmerili sam na enterijer i finansije, ali sam shvatila da su dobri radnici najbitniji. Vaspitačice moraju da znaju i vole da rade sa decom, da govore strane jezike, jer su naše mušterije i stranci - naglašava ona i dodaje:

- Planiram da prošitrim svoj biznis, jer mi posao odlično ide. Otvorila sam još jednu čuvaonicu na Novom Beogradu, a sada je plan da nastavim čitav lanac čuvaonica, kako bi što više roditelja imalo vreme za sebe, dok se njihovi mališani bezbrižno igraju. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija