• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Društvene mreže

27.11.2021

08:00

KAKO DA VAŠ OMILJENI JUTARNJI RITUAL POSTANE ZDRAV? Trikovi u kojima ćete uživati!

Live TV

KAKO DA VAŠ OMILJENI JUTARNJI RITUAL POSTANE ZDRAV? Trikovi u kojima ćete uživati!

Podeli vest

Neke drži budnima, nekima daje energiju, a stručnjaci ističu da je ona i te kako dobra za naše zdravlje, ako pazimo kako je pijemo

Za mnoge ljude jutro je rezervisano za veliku šolju kafe. Međutim, postoji način da svoje jutro započnete bolje za svoj organizam, a da pritom ne izbacite svoj omiljeni napitak. Iako stručnjaci predlažu i druge navike koje mogu da pomognu da se ujutru lakše i brže razbudite i pripremite za novi dan, ipak se ljubitelji kafe teško i nerado odriču svoje navike.

Poznato je da kafa sama po sebi nije štetna za naš organizam, ali je potrebno konzumirati je u ograničenim količinama. Sve prednosti kafe mogu biti potisnute ukoliko u nju stavljate šećer i mleko, a ukoliko kafu konzumirate nekoliko puta u toku dana, počevši od one jutarnje, potrebno je da znate kako da ovu naviku pretvorite u zdrav ritual.

Foto: pexels.com

Tekst potpisa

Prvo čaša vode

Ukoliko svako jutro pijete kafu bilo bi dobro da pre nje popijete čašu ili dve vode, po mogućstvu tople, kako ne biste šokirali još ugrejano telo od spavanja. Kako ne biste zaboravili da popijete vodu čim se probudite, ostavite pre spavanja čašu vode pored kreveta, kako biste to ugledali čim otvorite oči.

Bez zaslađivača i dodataka

Svi oni koji piju više šoljica kafe u toku dana trebalo bi da izbegavaju sve veštačke dodatke ovom napitku, jer su toksični i loši za naš organizam. Osim toga, konzumirajte samo najzdravije i najbolje sastojke uz kafu, ukoliko imate potrebu za tim. Ako stavljate u kafu mleko, savetuje se da zamenite kravlje mleko bademovim ili pirinčanim, a povremeno možete sipati i sojino. 

Ukoliko sladite kafu, izbegavajte beli šećer, a umesto njega konzumirajte smeđi šećer, med ili sirup od agave.

Foto: Freepik.com

Tekst potpisa

Lekoviti začini

U prirodi postoje biljke koje na najbolji način mogu da poboljšaju prednosti kafe. Tako antioksidanti i lekoviti začini mogu da poboljšaju i ukus i pozitivno dejstvo koje kafa prirodno ima. Ukoliko u samlevenu kafu stavite suvo ili sveže začinsko bilje, kao što je karanfilić, cimet ili rogač, vaš omiljeni napitak će imati novo pozitivno dejstvo na vaš organizam jer će se konzumiranjem ovako poboljšanog napitka ubrzati vaš metabolizam.

Kokosovo ulje kao dodatak

Iako deluje čudno, kokosovo ulje je odličan dodatak kafi. Na ovaj način kafa će biti odličan izvor masnih kiselina čime se na brz, jednostavan i efikasan način ojačava imunitet, a sadržaće i laurinsku kiselinu, brojne minerale i vitamine.

Foto: Shutterstock

Tekst potpisa

Pozitivan ritual

Ako svako jutro pijete kafu potrudite se da ovaj ritual pretvorite u svoj omiljeni deo dana, kada ste opušteni, kada imate vremena da uživate i započnete dan na najlepši mogući način. Dok na miru ispijate svoj omiljeni napitak možete razmišljati o tome na čemu ste sve zahvalni, ali i da napravite plan za predstojeći dan ili naredne dane kako biste ih proveli na što bolji način.

Jutarnja kafa može biti vaša navika koja će unaprediti i vaš dugovni život, tako što ćete ovaj deo dana odvojiti samo za pozitivne misli i prikupljanje pozitivne energije.

Pogledajte:

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija