• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tvin

27.11.2021

17:00

ŽELITE DUGU, MEKU I ZDRAVU KOSU? Iskoristite sastojke koje već imate u kuhinji!

Live TV

ŽELITE DUGU, MEKU I ZDRAVU KOSU? Iskoristite sastojke koje već imate u kuhinji!

Podeli vest

Ukoliko ovu masku korstite barem jednom nedeljno, vaša kosa će biti sjajna, bujna i raskošna

Kosa je, oduvek se verovalo, najveći ukras žena. A ako je duga, zdrava i bujna ona je simbol elegancije, ali i zavodljivosti. U raznim anketama muškarci su se većinski izjašnjavali da kod žena prvo primete kakva im je frizura, a mnogi su rekli da ih više privlači duga kosa. Međutim, nije uvek jednostavno ubrzati njen rast i učiniti da izgleda zdravo, raskošno, bujno, blistavo i sjajno. 

Ukoliko primetite da vam kosa opada više nego inače, pokušajte da sprečite dalje probleme ovim prirodnim preparatima koje možete da napravite i sami.

Jojoba ulje

Suv skalp može da prouzrokuje pojavu peruti i da pojača opadanje vlasi. Stoga, pre pranja kose, u teme i na vlasi nanesite nekoliko kapi jojobinog ulja. Utrljajte u kožu glave, rasporedite na kosu i ostavite da deluje 15 minuta. Zatim kosu operite šamponom.

Aloja

Opadanje kose možete sprečiti i korišćenjem aloja, koja u ovom slučaju zamenjuje preparate za opadanje kose. U redovan šampon dodajte gel ove biljke. Njen ekstrakt nahraniće ćelije vlasi i regenerisaće oštećen skalp.

Ulje ruzmarina

Ova biljka ima antioksidantna svojstva i sprečava oštećenje temena, a u isto vreme jača kosu. Ulje od ruzmarina možete nanositi ili kao masku ili kao deo tretmana oštećene kose, nakon korišćenja šampona i balzama.

Crni luk

Prema istraživanjima sok od crnog luka sprečio je opadanje kose kod polovine ispitanika. Crni luk poboljšava cirkulaciju temena i jača vlasi. Sameljite dve glavice crnog luka i sok koji ste dobili utrljajte na skalp i na vlasi. Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim temeljno isperite koristeći šampon, kako se kosa ne bi osetila na luk.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija