• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs / Informer

21.10.2021

15:54

ZA KRALJEVSKI ZALOGAJ! Sočan biskvit sa kremastim filom će vas raspametiti!

printscreen

Live TV

ZA KRALJEVSKI ZALOGAJ! Sočan biskvit sa kremastim filom će vas raspametiti!

Podeli vest

Ovo je definitivno najčokoladnija poslastica koju ćete probati

Čokoladna kraljica se pravi tako što se čoko biskvit natopi toplim čokoladnim mlekom, pa se sve to ukrasi čokoladnim filom. Garantovano će se svima dopasti, a odgovara svakoj prilici, bilo da je u pitanju rođendan, slava, ili porodično okupljanje.

Sastojci:

Biskvit:

3 jaja
prstohvat soli
90 g šećera
75 g brašna
25 g kakaoa
1 kašika praška za pecivo
50 g mleka

Preliv:

150 ml mleka
15 g kakaoa 

Fil:

80 g čokolade
250 g pavlake
1-2 kašike šećera u prahu

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Potom dodajte mešavinu brašna, praška za pecivo i kakaoa. Mešajte žicom dok ne postane glatko. Dodajte i mleko pa sve sjedinite. Izlijte smesu u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 175 stepeni.

Dok se peče napravite preliv tako što ćete mleko dovesti do ključanja pa umešati kakao. Gotov biskvit izbockati viljuškom i preliti ovim čokoladnim mlekom. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Onda pravimo fil. Zagrejati 100 g guste slatke pavlake pa dodati čokoladi, mešati da se istopi. Zatim umutiti štapnim mikserom. Preostalu pavlaku umutiti mikserom pa dodati šećer u praku. Zatim sjediniti obe smese i dobro umutiti. Preliti preko biskvita. Ostaviti bar 2 sata u frižideru pre sečenja.

Pogledajte: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija