• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.10.2021

14:18

HRANA ZA KOŽU! OTKRIVAMO koje su najbolje maske - iz frižidera!

Pixabay

Live TV

HRANA ZA KOŽU! OTKRIVAMO koje su najbolje maske - iz frižidera!

Podeli vest

Maske je najbolje naneti na lice dok ležite u kadi, jer toplota pospešuje njihovo dejstvo!

Najbolji način da koži povratite elastičnost i svežinu jeste hranljiva maska iz domaće radinosti. Ne samo što znate šta ste stavili, već je daleko jeftinija od kupovnih.
Što se tiče njihove efikasnosti, one ne zaostaju za gotovim proizvodima. Naprotiv, neki prirodni sastojci su čak i bolji od preparata koji mogu da se kupe u prodavnici.

Ovo je naš izbor najefikasnijih.

- Za peglanje bora

Skuvajte dve-tri velike šargarepe, zgnječite i pomešajte s tri-četiri velike kašike meda. Nanesite na lice, pustite da odstoje 10-ak minuta pa isperite hladnom vodom. Upotrebljavajte je jednom nedeljno ili prema potrebi.

- Počastite i dekolte

Uzmite jedan krastavac, dve šargarepe, krompir i nekoliko listova kupusa. Dodajte čaj od kamilice i izmiksajte ih u blenderu da dobijete pastu. Nanesite na dekolte, pokrijte peškirom natopljenim u čaj od kamilice i držite 20-30 minuta.

Kleopatrina kupka


Nega lica ne znači da treba da zaboravite na telo. Za čarobno meku kožu sipajte u toplu vodu 200 ml pavlake i tri kašike orahovog ulja. Umesto pavlake možete da koristite i mleko. Ili napunite kadu vodom, dodajte dve kašike meda i dve kašike mleka u prahu ili pola litre mleka. Potapajte se 20-ak minuta i preporodićete se.

- Za suvu kožu

Rastopite dve kašičice meda, dodajte četiri kašike očišćenih semenki suncokreta i kašičicu ulja, nanesite na lice i ostavite da deluje 20 minuta. Ova maska će kožu učiniti mekom i elastičnom. Najbolje je da je nanesete na lice dok ležite u kadi, jer će toplota pospešiti njeno dejstvo.

- Za osetljivu kožu

Pomešajte dve kašičice meda, kašiku pavlake, jedno žumance i dve kašike mekinja od badema tako da se stvori penasta smesa. Uz pomoć četkice nanesite je na lice i ostavite da deluje 20 minuta, zatim isperite toplom vodom. Mekinje od badema će očistiti kožu, neće je iritirati. Med će kožu učiniti elastičnom i otkloniti crvenilo sa lica. Pavlaka će sprečiti nastanak svraba, a jaje će joj dati glatkoću.

Zelena salata za vlažnost

 

Foto: Pixabay

Obezbedite neophodnu vlagu maskom od zelene salate koja sadrži dosta vode. Ubacite sveže listove zelene salate u vrelu vodu, ocedite ih i ostavite da se prohlade. Stavite na lice dva do tri sloja listova i ostavite ih da deluju 20 minuta. Isto možete da uradite i sa listovima kupusa.

 

- Kivi za regeneraciju

Ako želite da imate elastičnu kožu i ublažite bore, maska od kivija je najbolji izbor. Visok sadržaj vitamina C podstiče regeneraciju kože, pa je preporučljivo da ovu masku posle 25. godine koristite bar jednom mesečno. Oljuštite kivi i izgnječite ga viljuškom, ocedite višak vode i dodajte kašičicu meda. Nanesite masku na lice i ostavite je da deluje 20 minuta.

- Banana protiv umora

Ako radite u zagušljivoj prostoriji, pušač ste i hronično neispavani, barem jednom nedeljno nanesite na lice masku od banana koje su bogate kalijumom, mineralom koji koži daje svež izgled. Istovremeno ćete rešiti problem naduvenog lica i otečenih kapaka. Izgnječite bananu viljuškom i dobijeni pire nanesite na lice. Ostavite masku da deluje petnaest minuta, a zatim uklonite masku pomoću vate i mlake vode. Ako u masku od banane dodate sok od jednog limuna, dobićete odličan preparat za podmlađivanje kože.

 

 

OSTANITE ZAUVEK MLADI! Pomoću ovog trika ispeglaćete sve bore na licu!

Maska od meda za akne

Foto: Shutterstock


Jednostavno nanesite kašičicu meda na čistu kožu i ostavite 15 minuta. Isperite toplom vodom. Da biste se rešili akni nanesite jagodicama prstiju med direktno na to mesto, i to pre spavanja. Stavite preko gazu. Med će područje oko akne držati sterilnim i sprečiće bakterije. Kao bonus, to će pospešiti oporavak kože.

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OSLUŠKUJTE SVOJE TELO! Otputujte u središte duše!
Live TV

OSLUŠKUJTE SVOJE TELO! Otputujte u središte duše!

Masaža je najprirodniji način očuvanja zdravlja i prevencije bolesti jer oslobađa stresa, rešava problem u mišićima, glavobolju i nesanicu, reguliše pritisak, jača imuni sistem i poboljšava protok vitalne energije!

17.10.2021

16:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija