• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: wikipedia

15.04.2021

11:42 >> 11:40

VOLEO JE MUŠKARCE I ŽIVOTINJE! Evo koje ŠOKANTNE detalje niste znali o JEDNOM OD NAJVEĆIH UMOVA SVIH VREMENA!

Live TV

VOLEO JE MUŠKARCE I ŽIVOTINJE! Evo koje ŠOKANTNE detalje niste znali o JEDNOM OD NAJVEĆIH UMOVA SVIH VREMENA!

Podeli vest

Leonardo da Vinči rođen je 14. aprila 1452. godine blizu Vinčija, a umro je 02. maja 1519. godine u Amboazu. Bio je talijanski renesansni arhitekta, naučnik, slikar, vajar, muzičar, književnik, inovator, mislilac, matematičar, inženjer, geolog, astronom, botaničar, istoričar i kartograf. Evo zanimljivih činjenica o njemu koje niste znali.

Da Vinčijevo izučavanje rečnih erozija ubedilo ga je da je Zemlja mnogo starija nego što Biblija tvrdi.

 

Ovaj pronalazač je jednom prilikom zamalo osuđen na smrt zbog sodomije, međutim, kako nije bilo svedoka, slučaj je odbačen.

Ne postoje dokazi da je bilo koji od Da Vinčijevih pronalazaka napravljen dok je on bio živ, kao ni da je neki od njegovih rukopisa objavljen.

 

Otac moderne nauke, kako ga nazivaju, izmislio je bicikl 300 godina pre nego što se isti našao na ulicama. Takođe je skicirao prvi padobran, helikopter i tenk.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija