• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: društvene mreže

26.02.2021

09:55 >> 10:27

NAJLUĐA FUDBALSKA UTAKMICA NA SVETU! Verovali ili ne, odigrana je u Beogradu, a lopta je bila prečnika od jednog metra

Live TV

NAJLUĐA FUDBALSKA UTAKMICA NA SVETU! Verovali ili ne, odigrana je u Beogradu, a lopta je bila prečnika od jednog metra

Podeli vest

Sećate se jugoslovenskog "fiće"? Znate da je mogao da igra fudbal? Ako vam to deluje nemoguće, verovatno ste previše mladi da biste se sećali kasnih sedamdesetih u Beogradu.

Beograđani su 10. maja 1978. na Tašmajdanu gledali jednu od najneobičnijih utakmica ikad odigranih: fudbal sa "fićama".

 Umesto igrača, veliku loptu su driblali, vodili, dodavali i čak zabijali u golove - vozači sa svojim "Zastavama 750", legendarnim "fićama".

U duelu su bile ekipa Crvene zvezde i Beograda, a na svakoj strani bila su po četiri automobila, a rezultat je nakon penala bio 8:7 za Zvezdu.

Ovaj nesvakidašnji događaj pratilo je oko 1500 gledalaca, a na sačuvanim snimcima vide se žestoke akcije "autobalera" i nekoliko golova, jedan čak iz penala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar

pre 3 godine

Autobol utakmica nije odigrana samo u Beogradu. Nekako u isto vreme je odigrana i u Kruševcu, sa po tri fiće sa svake strane. Klinac sam bio ali se jako dobro sećam tog događaja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija