• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

18.10.2020

18:30

NJEGOVE PANTALONE STIGLE SU DO PARIZA, A ŠAPKE I DO AMERIKE! Deda Đorđe u devetoj deceniji ne odustaje od svoje najveće ljubavi!

Live TV

NJEGOVE PANTALONE STIGLE SU DO PARIZA, A ŠAPKE I DO AMERIKE! Deda Đorđe u devetoj deceniji ne odustaje od svoje najveće ljubavi!

Podeli vest

U jednoj od nekada poznatih zanatskih ulica u Užicu, samo su otvorena još dvoja vrata, a iza jednih i dalje radi poznati krojač Đorđe Jokić koji je duboko zašao u devetu deceniju života. Ipak, on bez problema kroji, šije i štepa na mašini staroj skoro koliko i on

Zanat je izučio još davne 1949. godine i težak ispit položio pred tadašnjom stručnom komisijom. Od tog posleratnog vremena, pa sve do danas, Đorđe ne samo da je šio odela za Užičane, već su se njegove panatalone, ali i suknje nosile u jednom od centara evropske mode, u Parizu.

- U Francusku sam otišao na odmor, da vidim ta svetla Pariza, ali sam zapazio oglas u kom su tražili krojača, pa sam se prijavio. Rekao da sam Jugosloven, da imam zanat i da bih rado šio kod njih. Primili su me bez velikog ubeđivanja. Šio sam sve, muška i ženska odela, radio čak i po 14 sati, ali nisam se žalio. Dnevnica je bila dobra i zadovoljni smo bili i gazda i ja - kaže deda Đole za RINU.

Foto: RINA

Nudili su Parižani ovom Užičaninu da ostane u francuskoj prestonici, ali ipak Đorđe je odlučio da se vrati u svoj rodni kraj, jer kako kaže, tamo ne bi imao život, već bi mu za svih 24 sata koliko traje dan bili potrebni samo radno odelo i pidžama, a on koji je rođen u selu Kačer na padinama Zlatibora, tako nešto nije mogao da prihvati.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija