• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

Autor: Informer

05.01.2023

19:40

DRAGAN NIKOLIĆ ME SPREČIO DA ODBIJEM ULOGU U JEDNOJ SERIJI! Zbog jednog nadimka mislio sam da će me Dačić prezreti!

printscreen

Live TV

DRAGAN NIKOLIĆ ME SPREČIO DA ODBIJEM ULOGU U JEDNOJ SERIJI! Zbog jednog nadimka mislio sam da će me Dačić prezreti!

Podeli vest

Branko Bane Vidaković novi je gost emisije "Klapa"!


Legendarni glumac, čija karijera traje punih 40 godina, tokom kojih je odigrao više od 70 uloga na filmu i televiziji u prvoj emisiji ove godine podelio je sa nama najzanimljivije anegdote iz svog profesionalnog života.


Na početku razgovora Bane se prisetio uloge u seriji "Kamiondžije" u kojoj je kao mlad momak igrao sa legendarnim Miodragom Petrovićem Čkaljom i Pavlom Vuisićem.


- Bila mi je čast što sam tako mlad radio sa Čkaljom i Pavlom. Čkalja je bio prznica i često nervozan, prosto za ne poverovati jer je bio jedan od najvećih komičara. S druge strane, Pavle je bio prava enciklopedija i imao sam tu čast da sa njim provedem dve noći u kafani - priča Branko.


Nedugo zatim, Bane je igrao Robiju u hit seriji "Sivi dom" reditelja Darka Bajića.


- U toj seriji smo Žarko Laušević, Zoran Cvijanović i ja generacijski krenuli u osvajanje glumačkog sveta. Zahvaljujući toj seriji postali smo popularni kao klinci i živeli komplekse te popularnosti. Međutim, to nas je brzo prošlo. Sa nama su igrali i Dragan Nikolić, koji je glumio vaspitača u tom popravnom domu, ali i Bata Živojinović kao upravnik doma - priča Bane i dodaje da je zamalo odbio ulogu u sada već kultnoj seriji, ali je Dragan Nikolić uspeo da ga odvrati od toga.


- Ta serija je rađena u produkciji RTS i za nas mlade glumce honorari su bili ekstremno mali. Razmišljao sam da odbijem ulogu, a ujedno sam znao da bi mi bilo žao da odbijem takav projekat. Međutim, Gaga je presudio. Rekao mi je da tražim da mi u ugovoru stave i plaćaju reprize. To sam i uradio. Tada da i danas, kada se serija reprizira dobijem 1.500 evra i uvek kažem: "Hvala ti Gago".


Sitkom "Kursadžije" u kojem je Bane glumio Slovenca Janeza  stekao je veliku popularnost, a Bane se prisetio kako je na to reagovao Ivica Dačić kojeg je često pominjao tokom svojih skečeva.


- Tek sam sa tim sitkomom shvatio moć televizije. Igrao sam u tom projektu deset godina, a hteo sam samo dva-tri puta da odigram, da od honorara platim dve-tri kirije. Oni koji su me kritikovali što sam kao prvak Narodnog pozorišta prihvatio da igram u "Kursadžijama" posle su me zvali da pitaju da li i oni mogu da igraju malo. Tokom mnogih skečeva u tom sitkomu Ivicu Dačića sam zvao medeni kolačić. Mislio sam da će me ubiti kad me sretne, ali kada me video, izgrlio me je i rekao mi: "Moram da ti se zahvalim jer me sada svi u kući, ali i prijatelji i komšijska deca zovu medeni kolačić - priseća se Vidaković.


Bane je tokom cele svoje karijere surovo iskren i priznaje da mu je jedan od najgorih filmova ikada snimljen - baš onaj u kojem on glumi.


- Film "Debeli i mršavi" iz 1985. godine reditelja Bate Prelića je jedan od najgorih filmova snimljenih na prostoru bivše Jugoslavije. U njemu igram crnca zvanog Pera. Zbog te uloge sam ceo bio namazan imalinom. Elita beogradskog glumišta je igrala u tom filmu jer su honorari bili odlični. Svi smo prihvatili zbog novca iako smo videli da je šašav film. To je do današnjeg dana film koji ja ne mogu da odgledam do kraja. Dođem do nekog minuta i odustanem - kaže Bane.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija