• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

Autor: Informer

01.12.2022

19:00

CEO ŽIVOT DOBIJAM BEDNE HONORARE! GLUMICA BEZ DLAKE NA JEZIKU KAO NIKADA DO SADA! Eva Ras gošća emisije "Klapa"

Informer

Live TV

CEO ŽIVOT DOBIJAM BEDNE HONORARE! GLUMICA BEZ DLAKE NA JEZIKU KAO NIKADA DO SADA! Eva Ras gošća emisije "Klapa"

Podeli vest

Eva Ras kaže da je bedno biti pozorišni glumac i da ceo život dobija bedne honorare. Poznata glumica je u emisiji "Klapa" otkrila do sada nepoznate detalje iz svoje karijere i bez dlake na jeziku pričala o raznim temama.

Na početku razgovora sa glumicom smo se dotakli njene uloge u filmu "Ljubavni slučaj PTT službenice" (1967) reditelja Dušana Makavejeva. Eva je bila prva glumica sa naših prostora koja se za potrebe neke role potpuno obnažila o čemu su tada pisali svi svetski mediji.


- I danas razne budale misle da je za svetsku slavu dovoljno da skinete gaće. Nije tako. U tom filmu sam odigrala fantastičnu žensku ulogu. To je bilo pre 50 godina, a ni jedna naša glumica se nije domogla te svetkse slave kao ja. Na to mislim da se film nakon Kanskog festivala prikazivao u 22.000 bioskopa širom planete - kaže glumica.

Eva se prisetila i uloge u filmu "Lepota poroka" (1986) koju joj je reditelj Živko Nikolić striktno namenio.


- Živko se prvi setio i rekao da ću da ostarim i da neću večno biti lepotica. Rekao mi je da pročitam scenario i da ako hocu uzmem ulogu lepotice, ali on je smatrao da sam vrsna glumica i da je vreme da se odreknem lepote i da igram karaktrne uloge. Tako je i bilo - navodi glumica. 

Eva je do sada igrala u svim serijama Siniše Pavića i tvrdi da su mnoge njene kolege pljuvale njegov rad kad je bio na početku karijere.


- Kada se Siniša Pavić pojavio kao pisac i započeo svoju karijeru mnogi glumci su u intervjuima govorili da ih je sramota da igraju u serijama koje on piše, ali su pristajali na to jer je na televiziji bilo više novca nego u pozorištu. Nisu videli njegovu genijalnost. Poslednje dve, tri godine ne igram u pozorištu i nadam se da više neću nikada jer mi je dosadno da igram u pozorištu, a moje kolege, pobornici pozorišta i dalje viču kako je to za glumca najfantastičnije. Ivo Andrić je pisao da je bedno biti pozorišni glumac. Publika je tu i šta god se desi vi morate publici da objasnite zašto vam se, na primer, zakačila suknja za ekser - ističe Eva. 

Eva koja važi za jednu od naših najboljih glumica tvrdi da su njeni honorari uvek bili najmanji.


- Ceo život dobijam najmanje honorare. Moji honorari su bili najbedniji. Kada god se postavi pitanje honorara može se ostati bez uloge, a ja nikada nisam želela da ostanem bez uloge u koju sam već uložila deo svoje duše - iskrena je glumica.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pik

pre 1 godinu

Prosecna glumica, nista specijalno. Previse umisljena i to je to.

Dule

pre 1 godinu

Koliko si cenjen i koliko sam sebe poštuješ toliko i vrediškao glumac i toliko te plate.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija