• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

13.03.2022

15:04

Poredak u svetu se promenio! Stara pravila više ne važe!  Rusija sve preokrenula!

printscreen

Live TV

Poredak u svetu se promenio! Stara pravila više ne važe! Rusija sve preokrenula!

Podeli vest

SAD i Evropa uvode sankcije Rusiji, Rusija im odgovara kontra - sankcijama. Da li smo na pragu novog svetskog poretka i ko će ubuduće voditi glavnu reč otkriće nam novinar Bojan Bilbija i bezbednosni stručnjak Darko Trifunović u novoj “Replici”


Bilbija ističe da stara pravila u novom pretku više ne važe. 

Sama činjenica da je Rusija preduzela ovakvu akciju nasuprot interesima Amerike, Evropske unije i NATO pakta pokazuje da se poredak u svetu promenio i da stara pravila više ne važe - podvlači Bilbija. 

Sa druge strane, Trifunović kaže da je svet unipolaran. 

Glavnu reč godina vodi jedna super sila. Svet nije multipolaran kako ga neki prikazuju - ocenjuje Trifunović.

Bilbija naglašava da Srbija ne vodi tuđe ratove.

Pritisci na našu državu traju već 30 godina, smanjuju se i povećavaju u zavisnosti od toga kakvu mi politiku vodimo. S obzirom na to da sada vodimo jednu zaista izbalansiranu politiku koja je duboko promišljena i koja je utemeljena u našim interesima. Ne vodimo tuđe ratove - naglašava Bilbija. 
Sve češće se pominje opasnost od nuklearnog rata,  a Trifunović naglašava da se niko povodom ovoga ne oseća prijatno.

Videli smo da je izbio požar na jednoj nuklearci. Da li neko može da se oseća sigurno ili prijatno ako znamo da se upravo oko te nuklearke vode ratovi? Nadamo se da do toga neće doći - zaključuje Trifunović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djordje

pre 2 godine

Wauuu kakav tekst?! Da li smo saznali iz tih par recenica nesto sto nismo znali?!

RRUSS

pre 2 godine

Buljavi NATO čimbenik DT ima nešto da kaže ???

Marcco

pre 2 godine

... Amerika... Amerika... Amerika... Ma kakva, bre, Amerika.... Velika Britanija, bre!

PETAR

pre 2 godine

SLUSAM OVOG TRIFUNOVICA NATOVOG BEZBEDNJAKA I GUZOVIRCA BAJDENOVOG DUPENCETA I NE MOGU DA VERUJEM KAKO MOZE OVAJ IDIOT OD CEVEKA DA PREDAJE U SKOLI BEZBEDNJAKA SVAKA NJEGOVA REC O SRBIJI I RUSIJI TOLKO SU AROGANTNE NEDAJ BOZE DA SE OVO DUBRE OD I SMRDLJIVO GOVNO BAJDENOVOG GUZEVIRACA DODEPA AROMSKE BOMBE BEZ RAZMISLJANJA BI UNISTIO I RUSIJU I SRBIJU,SLUSAM GUZOVIRCA BAJDENOVOG DUPENCA KAKAV JE STRUCNJAK ZA PROPALI NATO I AMERIKU PUTIN BI OBRISAO POD SA OVIM GUZOVIRCEM BAJDENA,POUKA VLASTI SRBIJE OVOG GUZOVIRCA LISITI PRAVA BEZBEDENOSNOG SISTEMA ILI NEMA NAM NADE SA OVAKVIM KOSTAPLERIMA I SUT IZ SRBIJE PA PO AMERICI NEK GA SETKA BAJDEN U SVOJOJ GUZICICI

dera

pre 2 godine

Darko potenciraš da Rusija stalno iz dana u dan sve više gubi , znaš kada neko insistira ponavljajući sve reči kojih se seti nebi li omalovažio nekog bude blago rečeno provaljen . A evo ja ću kratko , ne lupetaj .

laky

pre 2 godine

Kad se osveste nemci i francuzi i odkače engleze uspostaviće se poredak,a to će tek na jesen,kad inflacija evra sruši dolar.

ZAvram

pre 2 godine

Новинара Бојана Билбију веди и треба слушати и читати. Безбедњак Трифуновић говори оно што би он волео да јесте, да је свет униполаран! На срећу, није, није није!!! Море, њега па и како, али оног Обрадовића (Дарка), мајко божија... Чим зине оним својим заљубљенонатовским језиком, истога часа мењам канал! САД и НАТО су изазивали, малтретирали, чикали се, обучавали, стварали терористе по свету, отуживали су Руску Федерацију без покрића, туткали Украјину да свакодневно масакрира Русе у Донбасу... САД и НАТО су, по сваку цену, желеле рат! Имају рат! ЕУ је испала глупа служавка крвавих америчких интереса. То је и сваком неуком човеку јасно!

dobrivoj

pre 2 godine

Bojane Darko je mamin sin, ja neznam tko ga je zaposlio na mesto na kome radi,i sta u stvari radi

Mapko

pre 2 godine

Da je Srbija posle mafijaske lopovske vladavine bivse DS kleptopartije reagovala na vreme i ocistila sudstvo od korumpiranih DS sudije, sudstvo i tuzilazstvo, ovaj Darko Trifunović je trebao biti optuzen i osudjen na dozivotnu kaznu zatvora zbog svoje saradnje sa zlocinackom organizacijom pod imenom NATO tokom agresije nad Srbijom i CG 1999. Darko Trifunović, da je to uradio u SAD, on bi davno bio iza restaka zbog vele izdaje i to dozivotno.

dobrivoj

pre 2 godine

Darko Trifunovic nemoze da daje realne procjene zato sto je on mamin sin, on prica ono sto zeli da se desi a ne o realnoj situaciji na terenu, on je kao poljaci, on ne voli Ruse, pristrasni ljudi nemogu realno procjenjivati, Jadna je zemlja kojoj on predaje drzavnu bezbednost.

Dobrivoj

pre 2 godine

Ma ja sam Srbin iz Hrvatske, ali SRBIN nije mi jasno kako su svi kvazi Srbi dosli na veoma visoke funkcije u Srbiji, a Srbi nacionalisti odbaceni, Ponos je em po djedu USTASA em Engleski spijun

Penzionerj

pre 2 godine

Trifunović, bradati Obradović, Čanak, Ostojić, nevladine organizacije najveći neprijatelji Srbije. Neka idu kod amera i natovaca jer ih oni placaju i sve ostale.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija