• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

20.02.2022

10:00

AKO SVAKIH 5 MINUTA RADITE OVU STVAR ODMAH SE OBRATITE LEKARU - U OZBILJNIM STE PROBLEMIMA!

informer.rs

Live TV

AKO SVAKIH 5 MINUTA RADITE OVU STVAR ODMAH SE OBRATITE LEKARU - U OZBILJNIM STE PROBLEMIMA!

Podeli vest

Mobilni telefoni postali su toliko moćni alati, da mnogi ljudi danas bez ovog aparata prosto ne mogu da funkcionišu! Ne možete da zamislite dan bez telefona, hvata vas panika kada vam nije pri ruci, nervozni ste, manično ga tražite ili sa druge strane na svakih pet minuta proveravate njegov sadržaja, u ozbiljnom ste problemu, jer ste vi, upozoravaju domaći stručnjaci, postali zavisni od ovog uređaja

 

Kako da prepoznamo simptome zavisnosti od mobilnog telefona, ali i koji je prvi znak da nam je stručna pomoć neophodna u današnjoj emisiji otkriće nam neuropsihijatar iz Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti dr Aleksandar Vujošević i psihološki savetnik iz savetovališta "Entera" Milan Radovanović.

Psihološki savetnik i osnivač "Entere" Milan Radovanović upozorava da moramo biti oprezni sa korišćenjem mobilnog telefona, jer vrlo lako i brzo možemo postati zavisni!

- Prvi simptomi koji nam ukazuju da problem postoji jeste da ne možemo da kontrolišemo upotrebu moblnih telefona, odnosno da telefon kontroliše nas i da sve više vremena provodimo na ovom uređaju. Takođe, taj porast vremena, recimo više od tri, četiri sada dnevno, isto pokazuju da smo u ozbiljnom problemu i da se problem formira. Jedan od simptoma je i ako krenemo da lažemo koliko smo vremena na telefonu ili ga non-stop koristimo dok smo sa prijateljima na kafi - napominje Radovanović.

Sa njim je saglasan i neuropsihijatar dr Aleksandar Vujošević. Prema njegovim rečima, sve više je mladih koji sede zajedno i umesto komunikacije na koju smo navikli, jedni drugima šalju zapise i poruke putem mobilnih telefona.

- Polako se sve pretvara u onlajn komunikaciju. Zato apelujem i na stare i na mlade da smanje upotrebu tehnologije, da se druže, izlaze, da komuniciraju i da mobilne telefone koriste samo za osnovne potrebe - savetuje naš sagovornik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija