• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

08.05.2024

14:59

KRAJ: Partizan se izvukao u Kruševcu i osvojio bod (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

KRAJ: Partizan se izvukao u Kruševcu i osvojio bod (VIDEO)

Podeli vest

Crno-beli u okviru 34. kola Superlige odigrali nerešeno u gostima protiv Napretka 3:3 (2:1).

Luda utakmica odigrana je na stadionu pod Bagdalom. Fudbaleri Partizana su poveli već u sedmom minutu preko Filipovića, ali je domaćin vrlo brzo preokrenuo, preko Majdevca u 19. i Bastajića u 26. minutu.

U nastavku je Majdevac još jednom savladao golmana Jovanovića, a onda su Beograđani preko Jankovića i Zahida u samom finišu izbegli novi poraz.

NAPREDAK - PARTIZAN 3:3 (2:1)

Grad: Kruševac

Stadion: Mladost

Kapacitet: 10.331

Sudija: Stanko Ostraćanin (Kraljevo)

Strelci: Majdevac (19,51), Bastajić (26) - Filipović (7), Janković (80), Zahid (89)

Žuti kartoni: Savić, Marinković (Napredak) - Filipović, Severina (Partizan)

NAPREDAK: Savić - Krstić, Stevanović, Mihajlović, Marinković - Marjanović (od 90. Milenković), Tomić - Majdevac (od 81. Majdevac), Stanojlović, Jović (od 69. Sadiković) - Bastajić.

Trener: Ivan Stefanović

PARTIZAN: Jovanović - Stojković (od 72. Janković), Filipović, Kovačević, Antić - Ovusu (od 86. Kastiljo), Zahid - Kalulu (od 54. Baždar), Natho (od 54. Goh), Severina - Nikolić.

Trener: Albert Nađ

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+6. minut - Kraj utakmice u Kruševcu.

90.+2. minut - Dobar šut Baždara sa oko 18 metara, uspeo je Savić da ga ukroti.

90. minut - Igraće se još pet minuta u nadoknadi.

89. minut - GOOOL! Nerešeno je u Kruševcu. Baždar je prošao po levoj strani, vratio Zahidu povratnu, on šutirao sa desetak metara, a imao je i pomoć defanzivaca domaćih, koji su ugurali loptu u gol.

86. minut - Izašao je iz igre Ovusu, šansu dobija i Kastiljo.

84. minut - Nestvarno je šta Beograđani danas nisu iskoristili od prilika. Severina je prošao po desnoj strani, prevario dvojicu čuvara, izbio sam na Savića, koji je ponovo bio uspešniji i sprečio izjednačenje.

80. minut - GOOOL! Smanjuje Partizan na 3:2. Janković je strelac. Odlično je rezervista crno-belih povukao napad, prošao po levoj strani, ušao u sredinu, raspalio po lopti sa nekih 17 metara i savladao Savića.

 

 

76. minut - Zapretio je sada Napredak, Marinković je snažno šutirao.

74. minut - Ovusu je dugom loptom pronašao Nikolića, on glavom spustio loptu Zahidu na penal, a on loše šutirao.

72. minut - Janković je dobio priliku umesto Stojkovića.

69. minut - Probao je Goh sa distance, iznudio je korner, ali nakon novog centaršuta Antića ništa se nije promenilo.

Foto: Starsportphoto

 

67. minut - Severina je srušen u prodoru na desnoj strani. On je izveo prekid, ali niko od njegovih saigrača nije stigao na taj centaršut.

61. minut - Savić brani kao u transu danas. Sada je Goh izbio sam ispred njega, posle odličnog pasa Zahida, ali je golman Napretka nogom sprečio pogodak.

57. minut - Stativa! Koliko Partizan nema sreće danas. Izborio se Severina po desnoj strani za poziciju za šut sa oko desetak metara, Savić je bio već savladan, ali...

Foto: Starsportphoto

 

54. minut - Izašli su Natho i Kalulu, na terenu su Goh i Baždar.

52. minut - Još jedan zicer ne koriste crno-beli. Kalulu je opet bio u prilici, Savić je vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner, nakon kojeg nije bilo opasnosti.

Foto: Starsportphoto

 

51. minut - GOOOL! Kakav šok u Kruševcu, Napredak vodi sa 3:1. Ponovo Majdevac trese mrežu Beograđana. Dobio je dugu loptu, bio sam u duelu sa Filipovićem, namestio se, šutirao sa ivice kaznenog prostora i ponovo pogodio sam donji levi ugao.

 

 

49. minut - Probao je Zahid sa distance, lak je to plen za Savića.

47. minut - Prekršaj Mihajlovića nad Antićem po levoj strani. Natho je centrirao. Nikolić glavom spustio do Kovačevića, on do Filipovića, a njegov udarac sa tri metra izblokiran je na gol-liniji.

Foto: Starsportphoto

 

46. minut - Drugo poluvreme je počelo.

PRVO POLUVREME

45+2. minut - Prvo poluvreme je završeno.

45+1. minut - Ponovo Nikolić. Odličnu loptu dobio je od Natha, šutirao sa 16 metara i još jednom promašio ceo okvir gola. 

44. minut - Auuu, sad i Kalulu ne koristi zicer. Prvo je Savić bio uspešniji u situaciji "jedan na jedan", lopta se opet odbila do Francuza, ali je Mihajlović uklizao i sprečio čist pogodak.

Foto: Starsportphoto

Kalulu u šansi

42. minut - Kakva prilika za Natha. Od Severine po desnoj strani je sve krenulo, Zahid je samo ostavio Nathu, a on sa ivice šesnaesterca probao da plasira i pogodi donji levi ugao, ali je za malo i promašio.

41. minut - Još jedan pokušaj Kruševljana. Tomić je raspalio po lopti iskosa s desne strane, lopta je prohujala iznad prečke.

39. minut - Fudbaleri Partizana očigledno žele da se ušetaju u gol. Previše kombinuju u kaznenom prostoru, sada je nakon povratne Zahida propala prilika za Natha.

Foto: Starsportphoto

 

37. minut - Evo još jednog kornera za Napredak. Marjanović je dva puta zaredom centrirao, Zahid intervenisao, a u nastavku akcije zapretio Stanojlović glavom sa desetak metara, ali je lopta otišla pored stative.

36. minut - Iznudio je Stojković faul od Bastajića na desnoj strani. Skraćeni korner izveo je Antić, ali jako loše, lopta je završila u gol-autu.

34. minut - Totalno je pao Partizan nakon primljena dva gola. 

26. minut - GOOOL! Evo preokreta u Kruševcu, domaćin vodi. Bastajić je primio jednu dugu loptu, ušao u šesnaesterac s leve strane, defanzivci Partizana su mu dozvolili da se namesti i šutne sa 15 metara, a on je pogodio levi donji ugao i Jovanović je bio nemoćan.

 

 

25. minut - Natho je izveo prekid s desne strane, lopta se odbila do Zahida, koji je probao iz prve sa 14-15 metara i promašio.

22. minut - Prvo se Napredak dobro odbranio nakon pokušaja Zahida i Natha, a onda je Majdevac krenuo u kontru i iznudio korner. Marjanović je centrirao, a Kovačević otklonio opasnost.

20. minut - Mogao je domaćin do preokreta za samo 60 sekundi, ali je šut Bastajića ukrotio golman Jovanović.

19. minut - GOOOL! Nerešeno je, Napredak je izjednačio. Centrirao je Tomić s desne strane, Majdevac je pobegao Filipoviću, šutirao glavom sa sedam-osam metara i savladao Jovanovića.

 

 

15. minut - Moglo je lako da bude 2:0 za Partizan, tri šanse zaredom su gostujući igrači promašili. Prvo je Severinin šut sa 12-13 metara odbranio Savić, a potom je golman Napretka i u situaciji "jedan na jedan" skinuo zicer Stojkoviću. U nastavku akcije opet je pokušao iskusni desni bek, ali su defanzivci domaćeg tima loptu izbili sa gol-linije.

13. minut - Novi promašaj Nikolića. Ovog puta po desnoj strani je prošao Severina, prebacio loptu na drugu stanu, a iskusni napadač probao da lobuje Savića sa sedam-osam metara i poslao loptu preko prečke.

Foto: Starsportphoto

Nikola Antić

11. minut - Prva stopostotna prilika za Napredak, koji je mogao odmah da dođe do izjednačenja. Kardinalno je pogrešio Kovačević, poklonio je loptu rivalu, Marjanović je odlično centrirao s desne strane, na drugoj stativi pogodio usamljenog Majdevca, a on potpuno sam sa tri-četiri metra poslao loptu pored stative.

7. minut - GOOOL! Vodi Partizan, strelac je Filipović. Antić je centrirao iz kornera, a defanzivac crno-belih je pobegao čuvarima i sa nekih pet-šest metara glavom zatresao mrežu.

 

 

6. minut - Novi napad Beograđana, sada po desnoj strani, Zahid je iznudio novi udarac iz ugla. 

5. minut - Nakon prvog kornera crno-belih s leve strane nije bilo opasnosti za golmana Savića. 

3. minut - Kakva šansa za Partizan! Napad je povukao Antić, poslao dobru loptu za Kalulua po levoj strani, on pronašao Nikolića na penalu, koji je šutirao, gađao suprotan ugao i promašio ceo gol.

1. minut - Utakmica u Kruševcu je počela.

PRE MEČA

15.52 Na kladionicama je ekipa Alberta Nađa apsolutni favorit u Kruševcu. Kvota da će gosti slaviti iznosi samo 1,25, na remi je 6,50, a na trijumf domaćina čak 10,50.

15.41 Crno-beli su slavili na poslednjih pet gostovanja zaredom pod Bagdalom. Napredak je uspeo kod kuće da osvoji bod još 2019. godine. Pre toga je u sezoni 2018/19. i savladao tim iz Humske sa 1:0 na svom stadionu.

15.32 Kormilar Kruševljana, Ivan Stefanović (48), itekako je znao u prošlosti da saplete Partizan.

- Nastavljamo da sprovodimo plan zacrtan pre mesec i po dana, po ulasku u doigravanje, a to je afirmacija mladih igrača i isprobavanje onih sa manjom minutažom. U formiranju smo tima, koji će tek sa pojačanjima na leto moći da čeka nov šampionat. Pozivam publiku da podrži ekipu. Partizan je ugrozio drugo mesto i ovde stiže silno motivisan, a mi nemamo opterećenje rezultatom. Rival poseduje kvalitet, ali je u krizi rezultata, pa nadu ni u ovim okolnostima niko ne može da nam oduzme. Igrom slučaja, vodio sam tim protiv crno-belih tri puta i nijednom nisam izgubio - poručio je Stefanović.

Foto: Starsportphoto

Ivan Stefanović

A neće Partizan za popodne spremati samo osvetu za klupu Napretka, s obzirom da je i današnji sastav Čarapana nedavno sapleo crno-bele, kada je Andrija Majdevac doneo trijumf gostima u Humskoj. Nove okolnosti: ne baš ambiciozan plan domaćina u ovosezonskom plej-ofu i težina pozicije koju tim Alberta Nađa trenutno drži donose, ipak, veliko favorizovanja Partizana pred meč.

15.24 Trener Beograđana, Albert Nađ (49), svestan je da će njegov tim imati jako težak zadatak na stadionu pod Bagdalom.

- Da se ne zavaravamo da ćemo imati lak posao protiv Napretka. Tamo su igrači koji vide šansu da ostanu i naredne sezone u Kruševcu ili da odu u drugi klub. Promenili su trenera, pomalo i stil igre, neki igrači su otišli, ali tradicionalno je to neugodan rival za nas. Mi smo videli gde smo grešili protiv Vojvodine, moramo da budemo brži i agresivniji na sredini terena. Tu smo tokom cele sezone imali najviše problema, pravili su nam ih pokretljiviji timovi. I bitno je da počnemo da se branimo od napada, da drugačije ulazimo u presing, mnogo energičnije i čvršće - objasnio je Nađ.

Foto: Starsportphoto

Albert Nađ

15.16 Kruševljani su veliki dužnici Partizanu. Upravo od duela sa njima u Humskoj, 13. marta, krenuo je sunovrat jesenjeg prvaka. Napredak je slavio sa 1:0, golom Andrije Majdevca, čime je skinuo "parni valjak" sa trona i omogućio Crvenoj zvezdi da preuzme lidersku poziciju. U međuvremenu su "čarapani" promenili trenera, sa klupe je otišao Vladimir Gaćinović, a vratio se Ivan Stefanović.

Foto: Starsportphoto

 

15.09 U tim crno-belih vratio se štoper Bojan Kovačević, nakon odrađene suspenzije zbog žutih kartona, kao i oporavljeni krilni ofanzivac Ksander Severina. Nema i dalje povređenog kapitena Svetozara Markovića i suspendovanog napadača Mateusa Saldanje, a prednost u startnih 11 dobio je centarfor Nemanja Nikolić, ispred mladog Sameda Baždara.

Na klupi su još: Krunić, De Medina, Saničanin, Živković, Kastiljo, Šćekić, Stjepanović, Trifunović, Janković, Goh i Baždar.

 

 

15.00 Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici između Napretka i Partizana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Najsnažniji bedem koji srpski narod ima jeste snaga našeg jedinstva! Petković o Vučićevoj borbi u Njujorku: Izazovi i pritisci se povećavaju iz dana u dan!
Politika

Najsnažniji bedem koji srpski narod ima jeste snaga našeg jedinstva! Petković o Vučićevoj borbi u Njujorku: Izazovi i pritisci se povećavaju iz dana u dan!

Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

19.05.2024

21:15

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!
Politika

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!

Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

19.05.2024

20:03

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"
Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"

Rusija je spremna da pruži pomoć u potrazi za helikopterom u kojem se nalazio predsednik Irana i istrazi uzroka incidenta, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za Sputnjik.

19.05.2024

22:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12