• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

08.05.2024

20:05

KRAJ: Real Madrid je u finalu Lige šampiona!

EPAIMAGES

Fudbal

KRAJ: Real Madrid je u finalu Lige šampiona!

Podeli vest

Uživo pratite revanš meč drugog polufinala Lige šampiona između Reala i Bajerna.

REAL MADRID - BAJERN MINHEN   2:1 (0:0)

Strelci: Hoselu 88, 92 - Dejvis 68
Prvi meč - 2:2
Grad: Madrid

Stadion: Santijago Bernabeu

Sudija: Simon Marčinjak, Poljska

Real Madrid: Lunin - Mendi, Fenrandez, Ridiger, Karvahal - Kros (od 70. Modrić), Čuameni (od 70. Kamavinga), Valverde (od 81. Hoselu) - Belingem - Vinisijus, Rodrigo (od 81. Diaz) 
Trener: Karlo Ančeloti

Bajern Minhen: Nojer - Kimih, de Liht, Dajer, Mazraui - Lajmer, Pavlović - Sane (od 76. Kim), Musijala (od 85. Miler), Gnabri (od 27. Dejvis) - Kejn (od 85. Čupo-Moting)
Trener: Tomas Tuhel 

 

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Real Madrid je u finalu! 

114. minut - Zatresao je Matijas De Liht mrežu Reala, ali je gol poništen i pre nego što je postignut. Biće mnogo govora o ovoj odluci Simona Marčinjaka budući da je situacija krajnje sporna! 

100. minut - Još stotinak sekundi će se igrati u Madridu... 

98. minut - Bliži se kraj utakmice! 

93. minut - Igraće se još najmanje sedam minuta budući da je nadoknada iznosila devet... 

92. minut - GOOOOOOOOOL! Neverovatan preokret "blankosa" u samom finišu utakmice... Nije bilo ofsajda, Hoselu sa dva gola dovodi Real na korak od finala - 2:1! 

 

 

90. minut - Milimetri su delili Real Madrid od preokreta! Hoselu je još jedom matirao Nojera, ali Marčinjak odmah podiže ruku i svira ofsajd. Čeka se VAR... 

88. minut - GOOOOOOOOOOL! Vraća se Real Madrid u meč! Sve je branio Manuel Nojer, a sada je direktan krivac za gol domaćina... Prvo loše ispucavanje kapitena Bajerna, a potom još gora intervencija. Na pravom mestu bio je Hoselu - 1:1! 

 

 

85. minut - Sevnula je kontra Bajerna nakon kornera Reala, vukao je Aleksandar Pavlović i izgubio korak kada je bilo najvažnije, ostaje 0:1. 

82. minut - PREČKA! Nakon centaršuta Kimiha najviši u skoku je bio Kim, ali pogađa samo okvir gola. 

80. minut - Dvostruka izmena Karla Ančelotija, sve karte baca na napad. Na terenu su Hoselu i Braim Dijaz, na klupu se sele Valverde i Rodrigo. 

76. minut - Preti Bajern ponovo, još jedno je Hari Kejn bio u prilici da matira Lunina, ali je Englez pogodio spoljni deo mreže. 

72. minut - VAR menja odluku Marčinjaka! Naćo je rukama oborio Kimiha, video je to poljski sudija i poništio gol Reala, ostaje 0:1! 

 

 

71. minut - Ekspresan odgovor Reala! "Blankosi" dolaze do izjednačenja nakon kornera, loptu je u gol ugurao Ernesto Valverde - 1:1! Čeka se VAR odluka, Naćo je rukama oborio Kiniha... 

68. minut - GOOOOOOOOOOOL! Bajern vodi u Madridu, Alfonso Dejvis je strelac - 0:1!

 

 

67. minut - Nakon dugo vremena udaraca Bajerna ka golu Reala! Oprobao je svoj šut Musijala, nije bilo naivno, ali reaguje Lunin. 

65. minut - Izuzetna energija Vinisijusa Žuniora, Brazilac je prelako izbacio Kimiha, Nemac je u padu rukom zakačio loptu. Imali su "blankosi" priliku iz skraćenog kornera da zaprete Bajernu, na visini zadatka je još jednom Nojer. 

61. minut - Ređa Manuel Nojer intervencije! Kapiten Bajerna ovoga puta je osujetio pokušaj Vinisijusa Žuniora, a Real ne uspeva da zapreti iz kornera. 

59. minut - Gađao je Rodrigo direktno iz slobodnog udarca nakon što je Lajmer srušio Belingema, ali još jedna sjajna intervencija Nojera. 

57. minut - Borben je Džud Belingem, engleski reprezentativac dva puta uspeva da natera De Lihta na grešku ispred kaznenog prostora. 

Foto: EPAIMAGES

 

54. minut - Ponovo preti Kejn, sačekao je engleski reprezentativac grešku Ferlanda Mendija i izborio se za udarac. Gađao je bliži ugao Realovog gola, lak posao za Lunina, ostaje 0:0. 

51. minut - Nešto drugačija situacija u drugom poluvremenu, prepustio je Real posed Bavarcima, ali ne uspevaju gosti da organizuju dobar napad. Sada je loše dijagonalu poslao Aleksandar Pavlović. 

49. minut - Protutnjao je Vinisijus Žunior kroz kazneni prostor Bajerna i poslao porvatnu loptu do Belingema, ali je ponovo na pravom mestu bio Dajer. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! 

PRVO POLUVREME

45. minut - Još 60 sekundi igraće se u prvom poluvremenu. 

44. minut - Zanimljiv pokušaj Mazrauija sa dvadesetak metara, pokušao je Marokanac da gađa dalji ugao Realovog gola, na pravom mestu bio je Andrej Lunin! 

40. minut - VELIKA ŠANSA! Još jedna bravura Manuela Nojera među stativama! Kapiten Bajerna morao je da reaguje nakon centaršuta Vinsijusa i loptu izbaci u korner, ostaje 0:0. 

36. minut - Nova prilika za Real, sada preti Vinisijus Žunior, ali je Brazilac bio sebičan i izgubio loptu u duelu sa Kimihom. 

Foto: EPAIMAGES

 

31. minut - Ponovo preti Real, u centru pažnje je bio Rodrigo, ali je na pravom mestu bio Matis De Liht, odoleva odbrana gostiju na stadionu "Santijago Bernabeu"! 

28. minut - Prinudna izmena Tomasa Tuhela, umesto povređenog Gnabrija na terenu je Alfonso Dejvis. 

27. minut - Iz nemoguće situacije Hari Kejn je gađao ka golu Reala! Morao je Lunin da se pruži koliko je dugačak i spreči vođstvo Bavaraca, ostaje 0:0! 

23. minut - Još jedna opasnost pred golom Bajerna, ostao je Rodrigo sam na levoj strani i proigrao Vinisijusa u kaznenom prostoru, ali pravovremena reakcija Erika Dajera. 

20. minut - Ozbiljan posao Konrada Lajmera, Austrijanac prvo krade čistu loptu Rodrigu, a potom uspeva da iznudi faul Valverdea. Dobiće odbrana Bajerna nekoliko trenutaka da odahne. 

16. minut - Imao je sada i Bajern šansu da povede u Madridu, ali se spetljao Liroj Sane. Želeo je Nemac da napad realizuje levom nogom, tom prilikom se spetljao i prokockao dobru situaciju. 

13. minut - VELIKA ŠANSA! Vrhunska intervencija Manuela Nojera. Kapiten Bajerna dovoljno je zakačio loptu nakon šuta Vinisijsa, a potom zaustavlja i udarac Rodriga.

 

 

Ipak, pitanje je da li bi gol, da ga je bilo, bio priznat budući da su u tom momentu na terenu bile dve lopte. 

Foto: Tanjug/AP

 

11. minut - Već neko vreme traje pritisak Reala na poslednju liniju gostiju, ali za sada dobro deluje odbrana Bajerna. Deluje da će domaćin imati terensku inicijativu, a da će se četa Tomasa Tuhela odlučiti da preti iz kontre dugim loptama ka Hariju Kejnu. 

8. minut - Uzvraćaju Bavarci istom merom! Serž Gnabri je ostao sam na levoj strani, nije želeo da bude sebičan nemački reprezentativac, ali se spetljao u nameri da proigra Harija Kejna... Strašan tempo na startu utakmice. 

 

 

6. minut - Dve opasnosti pred golom Bajerna! Prvo je Rodrigo bio kratak nakon centaršuta Karvahala, a potom je u kaznenom prostoru pao Belingem, Marčinjak još jednom samo odmahuje rukom. 

5. minut - U poslednjem momentu reaguje Toni Kros i ispravlja grešku Oreljana Čuamenija. Konrad Lajmer je ukrao loptu francuskom reprezentativcu, iz prve je pokušao da proigra Sanea iza leđa odbrane Bajerna. Ipak, na pravom mestu bio je Kros. 

3. minut - Sporna situacija pred kaznenim prostorom "blankosa", Mendi je rukama zaustavio Liroja Sanea, ali sudija Marčinjak smatra da nije bilo dovoljno kontakta za slobodan udarac. 

1. minut - Ni 30 sekundi nije počelo, Real odmah preti po levoj strani preko Vinisijusa Žuniora. Na pravom mestu je bio Jozua Himih i loptu izbacio u korner, dobra reakcija gostujuće odbrane nakon udarca iz ugla. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreću fudbaleri Bajern Minhena!

Pre meča 

20:52 - Džud Belingem imao je problema sa kolenom uoči utakmice, ali je na sopstvenu odgovornost rešio da igra uz injekciju. 

 

 

20:44 - Fudbaleri Real Madrida su na stadion stigli uz pratnju konjice. 

Foto: EPAIMAGES

 

20:32 - Finale elitnog takmičenja na programu je 1. juna na "Vembliju"! 

20:30 - Ovogodišnja Liga šampiona biće poslednja u istoriji po prepoznatljivom formatu sa osam grupa. Od naredne sezone, svi klubovi biće smešteni u jednu grupu i na programu će biti po dve utakmice više. 

20:24 - Aleksandar Pavlović nalazi se u startnoj postavi Bajerna za večerašnju utakmicu. 

Nojer - Kimih, de Liht, Dajer, Mazraui - Lajmer, Pavlović - Sane, Musijala, Gnabri - Kejn

 

 

Na klupi Bavaraca su još: Perec, Ulrih, Čupo-Moting, Dejvis, Gorecka, Kim, Miler, Tel, Upamekano, Saragosa

20:19 - Odlučio se Karlo Ančeloti za proveren tim, jedino iznaneđnje je što je na klupi ostao Eduardo Kamavinga. 

Lunin - Mendi, Fenrandez, Ridiger, Karvahal - Kros, Čuameni, Valverde - Belingem - Vinisijus, Rodrigo 

Na klupi su još: Arizabalaag, Kurtoa, Sebaljos, Diaz, Gasija, Guler, Hoselu, Vaskez, Militao i Modrić. 

20:16 - Prvi polufinalni meč odigran na "Alijanc Areni" završen je bez pobednika - 2:2. Strelci za Bajern bili su Sane i Kejn, dok je dva gola za Madriđane postigao Vinisijus Žunior. 

Foto: Reuters

 

20:11 - Real Madrid i Bajern biće rivali po 28. put u istoriji. "Blankosi" imaju pobedu više - 12, dok su samo četiri meča završena bez pobednika. Španski velikan postigao je i dva gola više u odnosu na Bavarce. 

20:08 - Mesto u finalu Lige šampiona sinoć je obezbedila Borusija Dortmund koja je još jednom savladala Pariz Sen Žermen minimalnim rezultatom. Četa Edina Terzića večeras saznaje ko će im biti rival u borbi za evropsku titulu.

20:05 - Dobro došli na lajv prenos revanš meča drugog polufinala Lige šampiona između Real Madrida i Bajern Minhena. Sve detalje sa ove utakmice uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Najsnažniji bedem koji srpski narod ima jeste snaga našeg jedinstva! Petković o Vučićevoj borbi u Njujorku: Izazovi i pritisci se povećavaju iz dana u dan!
Politika

Najsnažniji bedem koji srpski narod ima jeste snaga našeg jedinstva! Petković o Vučićevoj borbi u Njujorku: Izazovi i pritisci se povećavaju iz dana u dan!

Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

19.05.2024

21:15

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!
Politika

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!

Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

19.05.2024

20:03

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"
Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"

Rusija je spremna da pruži pomoć u potrazi za helikopterom u kojem se nalazio predsednik Irana i istrazi uzroka incidenta, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za Sputnjik.

19.05.2024

22:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12