• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

07.05.2024

22:51

"Milioneri" idu u finale Lige šampiona! Borusija preživela prečke i stative PSŽ-a i boriće se za evropsku krunu! (FOTO/VIDEO)

EPA

Fudbal

"Milioneri" idu u finale Lige šampiona! Borusija preživela prečke i stative PSŽ-a i boriće se za evropsku krunu! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Nemački velikan Borusija iz Dortmunda prvi je finalista Lige šampiona! Popularni "milioneri" večeras su savladali kao gosti Pariz Sen Žermen sa 1:0 (0:0) na "Parku Prinčeva" i sa ukupnih 2:0 plasirali su se u finale najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu, gde će im rival na londonskom "Vembliju" biti ili madridski Real ili minhenski Bajern!

Borusija je, ako gledamo procene stručnjaka i bukmejkera, napravila veliko iznenađenje, pošto joj je malo ko davao šanse da može ne samo u finale, već i u polufinale. Ekipa Edina Terzića razuverila je sve kritičare, pošto je prvo prošle nedelje golom Niklasa Filkruga savladala prebogate "svece", a večeras je i u gostima to isto uspela da uradi i to zahvaljujući prekaljenom fudbalskom asu Matsu Humelsu, koji je gol odluke postigao u 50. minutu.

 

 

Žaliće Parižani zbog ogromnog broja promašaja, ali ovaj rezultat vrlo verovatno zadovoljiće veliki broj ljubitelja fudbala. Ova ekipa, koja zauzima tek peto mesto u Bundesligi Nemačke, imala je podršku onih neutralnih navijača i još jedan je dokaza da u fudbalu nisu presudni novac i moć, već fudbalsko znanje i u ovom slučaju, pribranost u odlučujućim momentima.

PSŽ je večeras na svom stadionu dominirao u većem delu susreta. Pogađali su stative Zair Emeri i Vitinja (plus i prečku), Kilijan Mbape prečku i u nekoliko navrata je pretio švajcarskom golmanu Gregoru Kobelu, ali šanse se ne broje, već golovi. A Dortmund je do pogotka stigao nakon jednog od malobrojnih kornera na početku drugog dela meča. Izveo ga je Julijan Brant, a najbolje u kaznenom prostoru domaćih se snašao iskusni Mats Humels! Pogodio je i tako srušio čitavu koncepciju Luisu Enrikeu i Kilijanu Mbapeu, koji su dotad verovali da im je potreban samo jedan gol za najmanje produžetak.

 

Parižani su nastavili da kidišu na odbranu Dortmunda, a najbliži pogotku bili su negde na oko 25 minuta pre kraja meča. Dembele je izdriblao čitavu odbranu gostiju, krenuo je da "lomi" i Humelsa, koji ga je oborio. Sudija Danijele Orsato prvo je pokazao na penal, ali je onda u shvatio da je Nemac napravio prekršaj nekoliko centimetara van šesnasterca. Iako su domaći tražili penal, Orsato im je objasnio da je to bilo van 16, a onda su uprskali i tu izglednu šansu iz slobodnog udarca.

Imali su i kasnije, ne baš zicere, ali skroz solidne šanse. Promašio je Mbape iz blizine iskosa desno, Asensio je izblokiran, a onda ni Markinjos nije uspeo da skrene loptu u mrežu glavom nakon centaršuta Lija. Nervozni Hakimi dobio je žuti karton zbog udaranja Šloterbeka, a sve takve slične situacije išle su samo u prilog gostima...

Kada su Mbape i Vitinja pogodili prečku u samom finišu, jasno je bilo da će se za evropsku titulu boriti šampion Starog kontinenta iz 1997. godine.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12