• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

28.03.2024

14:05

Krše zakon ko od šale! Šta se to dešava sa Brazilcima?

AP Photo, Reuters

Fudbal

Krše zakon ko od šale! Šta se to dešava sa Brazilcima?

Podeli vest

Poznati fudbaleri iz Južne Amerike glavna su tema u svetskim medijima, ali ne zbog svojih dobrih partija i golova. Naprotiv, oni su u centru pažnje zbog krivičnih dela i ozbiljnih skandala.

Zbog silovanja osuđeni Robinjo (40) i Dani Alveš (40), Entoni (24) maltretirao devojku, Gabrijel Barbosa (27) suspendovan na dve godine zbog prevare, Kafu (53) utajio porez... To su vesti koje su prethodnih nedelja okupirali sportsku javnost i prosto zvuči neverovatno da su takvi asovi, koji u kolekciji imaju pregršt velikih trofeja, dozvolili sebi da padnu toliko nisko i da na ovaj način krše zakon.

Najsvežiji slučaj svakako je vezan za Alveša, koji je pre tri dana, nakon 14 meseci provedenih iza rešetaka, izašao na slobodu, pošto je platio kauciju u visini od milion evra.

Čuveni defanzivac je početkom februara ove godine proglašen krivim za silovanje devojke u noćnom klubu u Barseloni. Sve se dešavalo 31. decembra 2022. godine, a nekada sjajni desni bek je uhapšen u januaru 2023. i od tada je negirao sve optužbe.

U prvi mah je Alveš tvrdio da ne poznaje žrtvu, da je nikada nije video i imao kontakt s njom, ali je kasnije promenio iskaz i rekao da je seksualni odnos bio uz obostrani pristanak. Na kraju je osuđen, ali pošto su i odbrana i Tužilaštvo uložili žalbu, njemu je omogućen izlazak uz kauciju, dok presuda ne postane pravosnažna.

Foto: Reuters

Dani Alveš prilikom izlaska iz zatvora

U istom problemu je i njegov bivši saigrač iz reprezentacije Robinjo. Proslavljeni ofanzivac je još 2017. u Italiji osuđen zbog silovanja 23-godišnje Albanke na devet godina. Tada je utvrđeno da je zajedno sa još pet muškaraca napastvovao devojku 2013. u jednom noćnom klubu u Milanu, a nedavno je ta presuda potvrđena i u njegovoj rodnoj zemlji.

Nekadašnji as Santosa, Reala, Mančester sitija i Milana nadao se da će se spasti odlaska iza rešetaka, pošto njegova država ne dozvoljava izručenje svojih građana. Međutim, italijanska vlada je prošle godine zatražila od vlasti u Brazilu da igrač tamo odleži robiju, a Vrhovni sud pravde je odlukom većine tu kaznu proglasio važećom, pa je on 22. marta sproveden u pritvor.

Robinjo je od starta negirao sve optužbe, tvrdeći da nije odgovoran za incident koji se dogodio pre više od decenije. Ipak, ključni su bili dokazi u vidu transkripta poruka, do kojih su došli istražni organi, a u kojima Robinjo prijatelju priznao šta je uradio.

Foto: AP PHOTO

Robinjo je bio igrač Milana kada je optužen za zločin

Mnogi poznati sportisti ogorčeni su zbog postupaka svojih kolega, a među onima koji su se i javno oglasili je Felipe Melo (40), prvotimac Fluminensea.

- Niko nije obavezan da priča o tome, ali ne vidim problem da ja to učinim sada. Imam 15-godišnju kćerku. Da su to njoj uradili, mislim da danas ne bih bio ovde i davao intervju. Moramo da pokažemo poštovanje prema svim ljudskim bićima, da isto poštujemo žene kao i muškarce. Ta vest je došla kao bomba, ali moraju da plate za to što su učinili. I neka to bude lekcija ostalima da ne rade to. Ovo je vrlo ozbiljno - rekao je Melo.

Problem sa zakonom ima i Entoni iz Mančester junajteda. Njega je bivša devojka Gabrijela Kavalin prijavila policiji, tvrdeći da ju je fudbaler verbalno i fizički zlostavljao, a kao posledica batina bio je i gubitak bebe, odnosno spontani pobačaj.

Foto: Reuters

Entoni je pod istragom policije

Foto-model, influenserka i di-džej je u septembru prošle godine iznela sav "pljav veš" u javnost. U izjavi za portal "UOL" navela je da ju je bivši dečko više puta udarao u glavu, povređivao je i pretio joj u periodu od juna 2022. do maja 2023.

Prvotimac engleskog velikana je odbacio sve optužbe, ali samo nekoliko dana posle nje, oglasile su se Rejsa de Freitas i Ingrid Lana i takođe ga optužile za zlostavljanje, nakon čega je on napustio Veliku Britaniju. Ubrzo se vratio na Ostrvo i odlučio da sarađuje sa nadležnim organima, dok je Gabrijela viđena u Beogradu sa novim dečkom, Mateusom Saldanjom, golgeterom Partizana.

Foto: printscreen instagram

Entoni i Gabrijela Kavalin

Što se tiče Barbose, praktično je sam sebe "zakopao". Verovali ili ne, napadač Flamenga suspendovan je na dve godine zbog pokušaja da prevari antidoping kontrolu.

Naime, on je 8. aprila 2023, uoči meča protiv Fluminensea, prvo odbio da uzorak preda nadležnima, koji su se pojavili na treningu. Nije želeo da prati uputstva, potom nije hteo da urin da u prisustvu kontrolora, a na kraju je uzorak predao bez poklopca, što nije dozvoljeno.

Antidoping agencija pokrenula je odmah istragu protiv popularnog Gabigola, proces je trajao skoro godinu dana, a sada mu je i zvanično izrečena kazna, na koju će moći da se žali Međunarodnom sportskom sudu u Lozani.

- Nikada nisam pokušao da opstruiram ili prevarim bilo koji test. Od početka karijere sam uvek poštovao pravila i nikada nisam koristio zabranjene supstance. Svi moji uzorci su uvek bili negativni. Razočaran sam ishodom presude, ali nastaviću da sarađujem sa sportskim vlastima i verujem da ću uspeti da dokažem moju nevinost - poručio je Barbosa.

Na kraju, ono što je Kafu uradio je kao boza naspram njegovih sunarodnika. Dvostruki prvak sveta sa "kariokama" je pre pet godina utajio porez, zbog čega je dospeo u ozbiljne finansijske probleme. Na poslovnom polju mu je krenulo nizbrdo kada je bankrotirala njegova agencija, koju je vodio zajedno sa bivšom suprugom Reginom Felisijano.

Foto: Reuters

Kafu duguje državi

Dugovi legendarnog desnog beka su ogromni, iznose oko 1,8 miliona evra. Kako ne bi završio iza rešetaka primoran je da državi isplati obaveze. I zbog toga je nedavno odlučio da oglasi prodaju svoje luksuzne vile u Sao Paulu, koja je procenjena na 7,4 miliona evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija