• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.05.2024

23:11

U Gazi pronađene masovne grobnice! Savet bezbednosti UN zahteva istragu

EPA

Vesti

U Gazi pronađene masovne grobnice! Savet bezbednosti UN zahteva istragu

Podeli vest

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija pozvao je danas na istragu o masovnim grobnicama otkrivenim u blizini bolnica u Pojasu Gaze.

Grobovi sa nekoliko stotina tela otkriveni su poslednjih nedelja u blizini bolnica Naser u Kan Junisu i Al Šifi u gradu Gaza.

Prošlog meseca, kancelarija visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava, čiji izvor je Palestinska civilna odbrana, saopštila je da su neka tela pronađena vezanih ruku.

Bolnice i druge zdravstvene ustanove imaju pravo na posebnu zaštitu prema međunarodnom humanitarnom pravu.

Izraelska strana kaže da su optužbe da su izraelske snage sahranile tela Palestinaca neosnovane. Izraelski vojnici su upravo pretražili grobove u potrazi za izraelskim taocima, kažu izraelski zvaničnici.

- Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija poziva na hitnu, nezavisnu, potpunu, sveobuhvatnu, transparentnu i nepristrasnu istragu o masovnim grobnicama otkrivenim u blizini zdravstvenih ustanova Naser i Al Šifa u Gazi - navodi se u saopštenju britanske misije pri UN.

„Mora postojati odgovornost za kršenje međunarodnog prava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Nastradali vozač živeo sam sa majkom! Oglasili se prijatelji i poručili ovo (FOTO/VIDEO)
Utvrđuju se detalji nezgode

Nastradali vozač živeo sam sa majkom! Oglasili se prijatelji i poručili ovo (FOTO/VIDEO)

Komšije, prijatelji i kolege pokojnog Momčila Radosavljevića (56) iz Bariča, vozača autobusa koji je juče poginuo u saobraćajnoj nesreći u selu Stubline kod Obrenovca, i dalje su u šoku da njihovog Moce više nema. S tugom i u bolu saosećaju sa njegovom porodicom i familijom, a kako saznajemo, Momčilo je živeo samo sa majkom, koja je posle njegove pogibije ostala sama!

22.05.2024

20:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija