• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

07.05.2024

23:17

Ameri najavljuju smenu Zelenskog! Zapadno oružje za Ukrajinu preplavilo crna tržišta! Uništeni Abrams, Leopard i dva Bredlija! (FOTO/VIDEO)

Reuters

Vesti

Ameri najavljuju smenu Zelenskog! Zapadno oružje za Ukrajinu preplavilo crna tržišta! Uništeni Abrams, Leopard i dva Bredlija! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 804. dan.

Bivši savetnik Pentagona najavio smenu Zelenskog

Foto: Reuters

 

Bivši savetnik Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor rekao je da će Vladimir Zelenski vrlo verovatno biti smenjen, što će verovatno utrti put za okončanje sukoba u Ukrajini.

„Ukrajinska vlada je već nedeljama u stanju sporog, ali sigurnog raspada. Zelenski se suočava sa veoma visokim rizikom da bude smenjen. Ovo može biti dobra vest, njegova smena bi mogla da otvori put za okončanje ovog užasnog rata", napisao je on na društvenoj mreži H.
Ranije je Igor Kimakovski, savetnik šefa DNR  Denisa Pušilina , rekao za RIA Novosti da Vladimir Zelenski može da očekuje državni udar od snaga bezbednosti koje podržava Zapad od kraja proleća. Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, a inauguracija novoizabranog šefa države u maju. Međutim, izbori su otkazani zbog vanrednog stanja i opšte mobilizacije. 

Drama u ukrajinskim redovima! Sledeći su Harkov i Sumi?! Rusi melju, ovo nije viđeno od početka rata!

SAD ne menjaju spremnost nuklearnih snaga 

Sjedinjene Države ne vide razlog da promene spremnost svojih nuklearnih snaga usred predstojećih ruskih nuklearnih vežbi, izjavila je u utorak zamenica portparola Pentagona Sabrina Sing.
"Nismo videli razlog da promenimo sopstvenu spremnost. Nismo videli nikakve dokaze da Rusija planira da upotrebi nuklearno oružje", rekla je ona novinarima, komentarišući predstojeće vežbe Rusije.
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je, po nalogu predsednika, Generalštab Oružanih snaga Rusije započeo pripreme za održavanje vežbi u bliskoj budućnosti sa raketnim formacijama Južnog vojnog okruga uz učešće avijacije i Ratne mornarice. praktikovaće se priprema i upotreba nestrateškog nuklearnog naoružanja. Nastava ima za cilj, između ostalog, da se bezuslovno obezbedi teritorijalni integritet i suverenitet Ruske Federacije kao odgovor na provokativne izjave i pretnje pojedinih zapadnih zvaničnika.

Kakva pobeda! Svet tek sad shvatio šta je Rusija uradila! Nakon ovog manevra dogodilo se nešto neverovatno!

Na Putinovoj inauguracije predstavljeni motocikli Aurus

Foto: Printskrin

 

Aurus motocikli su prvi put korišćeni u predsedničkoj koloni tokom inauguracije ruskog predsednika Vladimira Putina u Kremlju.
Motocikli su pratili predsedničku limuzinu Aurus na putu do ceremonije.
„Prvi put vidimo Aurus motocikle u predsedničkoj koloni, potpuno su električni, prilagođeni, između ostalog, i za niske temperature", rekao je emiter. Motocikli ubrzavaju do 100 kilometara na sat za manje od 4 sekunde, uz najveću brzinu od 225 kilometara na sat.

Zapadno oružje za Ukrajinu na crnim tržištima

Oružje koje je Zapad poslao Ukrajini već je preplavilo crna tržišta, to će dovesti do katastrofalnih posledica po Evropu. Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je za TASS.
Diplomata je ukazao na nekontrolisano prisustvo i cirkulaciju zapadnog naoružanja na teritoriji Ukrajine, napominjući da „niko ne zna gde i u kojim količinama se ŠoneĆ nalazi". „Vašington je čak pokušao da pošalje čitavu komisiju i poslao je u Ukrajinu - čini mi se da bezuspešno - da shvati gde je i kako je podeljena finansijska pomoć i pomoć u vidu miliona dolara u oružju da pomenem ostalo", dodala je ona.

 

Uništen još jedan Abrams (VIDEO)

 

 

Ruske trupe su u poslednja 24 sata uništile tenkove Leopard 1 i Abrams u zoni specijalne operacije, a pogodile su i pripadnike Oružanih snaga Ukrajine u 128 okruga. Ovo je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane.
Tako su jedinice grupe trupa Centar eliminisale tenk Abrams, dva američka borbena vozila pešadije Bredli, dva borbena oklopna vozila, haubicu D-20 kalibra 152 mm, samohodnu artiljerijsku jedinicu Gvozdika kalibra 122 mm, kao i četiri 122-mm D haubice -trideset. Neprijatelj je ovde izgubio u borbama do 395 vojnika.

(VIDEO) Putinova restilizovana limuzina Aurus Senat! Svet je mogao da vidi kakvo čudo je namenjeno za lidera Rusije!

Jurišnih aviona Su-25 uništile su uporište OSU

Posade jurišnih aviona Su-25 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništile su uporište Oružanih snaga Ukrajine u zoni odgovornosti grupe snaga Vostok. Ovo je saopšteno ruskom Ministarstvu odbrane.
Udar je izveden nevođenim avionskim projektilima na zadatim koordinatama. Kao rezultat letačke misije, uništena je specijalna oprema i neprijateljsko ljudstvo, navelo je odeljenje.

(FOTO/VIDEO) Putin peti put predsednik Rusije, spektakularna inauguracija u Kremlju!

Rusi napreduju, Vrhovna Rada se vajka 

Kolaps odbrane Oružanih snaga Ukrajine i tekući proboj ruske vojske iza Avdejevke objašnjeni su u Odboru za odbranu Vrhovne Rade.
-Nije bilo odbrambenih utvrđenja zapadno od Avdejevke, rekla je narodna poslanica Marijana Bezuglaja.
- Nemam objektivnog objašnjenja za nedostatak utvrđenja iza Avdijevke u trećoj godini pune invazije na Rusku Federaciju i u jedanaestoj godini rata. Ni Muženko, ni Homčak, ni Zalužnij, ni Sirski nisu izgradili utvrđenja iza njih. Avdievka - piše član Odbora za odbranu Rade.
U međuvremenu, ukrajinski vojni analitički resursi DS ponovo izveštavaju da je ruska vojska u protekla 24 sata ponovo nastavila napredovanje u pravcu Avdejevskog - kod Novopokrovskog.

Dim prekrio grad: Snažna eksplozija u Limanu (VIDEO)

 

 

Moćan udar i ogromna vatra u Limanu okupiranom od strane VSU.
Lokalni izvori pišu da su se po udaru pojavili stubovi dima na području gradske stanice.

Ruska vlada podnela ostavku!

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o ostavci vlade. Odgovarajući ukaz je objavljen na sajtu zvaničnih pravnih informacija.

Prethodno je na Telegram kanalu kabineta ministara objavljen dekret premijera Mihaila Mišustina o ostavci vlade. Takva procedura predviđena je zakonom.

"Prema članu 35 Federalnog ustavnog Zakona o Vladi Ruske Federacije, odluka o ostavci Vlade Ruske Federacije, podneta novoizabranom predsedniku Rusije, formalizovana je naredbom vlade na dan stupanja na dužnost predsednika Rusije", navodi se u saopštenju.

Šok istraživanje! Čak 41 odsto Amerikanaca veruje da će biti građanskog rata u SAD u narednih pet godina!

Kadirov: Zauzeti Odesu i Harkov!

Ovog meseca treba zauzeti Odesu i Harkov, a zatim naterati ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da potpiše papire neophodne za bezbednost Rusije, izjavio je čečenski lider Ramzan Kadirov, govoreći o napretku specijalne operacije.
„Smatram da treba aktivnije napadati, udarati snažno, dok ima vremena. Ovog meseca treba da zauzmemo najbližu teritoriju. Definitivno treba da uzeti Odesu i Harkov“, istakao je Kadirov.
On je dodao da zatim treba naterati Zelenskog da potpiše sve papire koji su potrebni Rusiji, za bezbednost države, za građane, za stanovništvo koje govori ruski, a koje živi na teritoriji Ukrajine.

 

SBU otkrila mrežu ruskih agenata, pripremali atentat na Zelenskog

Ukrajinska služba bezbednosti (SBU) privela je dva pukovnika Uprave državne bezbednosti (UDO) koji su osumnjičeni da su zajedno sa još trojicom optuženih pripremali pokušaj ubistva predsednika Volodimira Zelenskog, šefa SBU Vasilija Maljuka, načelnika Glavne obaveštajne uprave Kirila Budanova i drugih najviših zvaničnika po instrukcijama ruskih specijalnih službi.

Kako navodi ukrajinski portal Strana.ua, privedeni su pukovnici UDO Andrej Guk i Derkač.

"Napadači su pretreseni, pri čemu je pronađeno i oduzeto odgovarajuće oružje, kao i drugi predmeti koji ukazuju na kriminalne aktivnosti", navodi SBU.

U saopštenju se dodaje da su osumnjičeni za ulogu egzekutora tražili vojna lica bliska predsednikovom obezbeđenju, "koja bi mogla da uzmu šefa države za taoca, a zatim da ga ubiju".

SBU navodi da su Budanova hteli da ubiju pred Vaskrs raketnim udarom na kuću u kojoj se nalazi. 

Kako je saopšteno, kontraobaveštajci i istražitelji Službe bezbednosti Ukrajine osujetili su planove ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) da eliminiše predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog i druge predstavnike najvišeg vojnog i političkog vrha države.

"Planove je sprovela agenturna mreža, koju je unapred razotkrila Služba bezbednosti Ukrajine uz asistenciju rukovodstva Službe državne bezbednosti", stoji u saopštenju, prenosi Ukrinform.

Kako se dodaje, u mreži, čije je aktivnosti nadgledao FSB iz Moskve, bila su dva pukovnika Ukrajinskog odeljenja državne bezbednosti (UDO) koji su prenosili tajne informacije Ruskoj Federaciji.
 

Kijev jača krilo kod Časovog Jara

Kijev dovlači rezerve u Konstantinovku kako bi ojačao krila ukrajinske grupe u oblasti Časovog Jara, izjavio je za Sputnjik potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

Zapad sada definitivno zna na čemu je sa Putinom! Ova poruka na inauguraciji sve govori! (FOTO)

Pogođen centar za upravljanje dronovima

Posada tenka T-72B3 ruske grupe trupa "Dnjepar" uništila je centar za upravljanje dronovima Oružanih snaga Ukrajine i terensko skladište municije na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

"Sudbinu Rusije ćemo određivati mi i samo mi!" Putin preuzeo dužnost predsednika Rusije!

 

Tenkisti uništili uporišta na granici

Tenkisti grupe koja pokriva državnu granicu uništili su uporišta ukrajinskih snaga na teritoriji Ukrajine u oblasti koja se graniči sa Belgorodskom oblasti, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.
Napade je izvela posada tenka T-80BV. Pripadnici ukrajinske vojske otkriveni su izviđanjem pomoću dronova.

 

Pogođena zgrada policije

Ukrajinski građani izveštavaju o granatiranju Torecka, u Donjeckoj oblasti. Građani javljaju da je pogođena zgrada policije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!
Politika

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!

Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

19.05.2024

20:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12