• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.03.2024

05:00

Katastrofalne vesti za Zelenskog! Dali mu prst, tražio ruku, a dobiće... Moćno oružje za preokret rata ide na skroz drugu lokaciju!

Printscreen

Vesti

Katastrofalne vesti za Zelenskog! Dali mu prst, tražio ruku, a dobiće... Moćno oružje za preokret rata ide na skroz drugu lokaciju!

Podeli vest

Ukrajina neće dobiti sve američke lovce F-16 koje Danska ima; neki od njih mogu biti prodati Argentini, rekao je ministarka odbrane Troelsa Lunda Poulsena, koju citira TV2 .

Prema priči, Poulsen je u ponedeljak otputovala u Argentinu kako bi razgovarala o mogućem dogovoru o prodaji preostalih danskih F-16 .

- Moram da razgovaram o uslovima potencijalnog sporazuma, ali je jasno da smo u završnoj fazi formalizacije dogovora - rekla je ministarka.

Ona je sporazum Kopenhagena da pošalje 19 svojih F-16 u Ukrajinu nazvala "značajnom donacijom".

- Mi smo jedna od zemalja u Evropi koja najviše donira Kijevu i stoga možemo mirne savesti da prodamo naše preostale avione F-16 - naglasila je Poulsen.

Kako navodi TV2, nakon prebacivanja 19 aviona u Kijev, Danska će i dalje imati 24 američka lovca, a oni „izgleda da neće završiti u Ukrajini“. Dansko vazduhoplovstvo je u procesu razgradnje starijih F-16 kako bi ih zamenili lovcima F-35 . Istovremeno, SAD su odobrile potencijalnu prodaju danskih F-16 Argentini u oktobru 2023.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija