• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kp.ru

01.02.2024

19:17

Španski "maratonci"! Krali tela umrlih, pa ih prodavali univerzitetima "u medicinske svrhe"! Pali zbog pohlepe!

Reuters

Vesti

Španski "maratonci"! Krali tela umrlih, pa ih prodavali univerzitetima "u medicinske svrhe"! Pali zbog pohlepe!

Podeli vest

Agenti nacionalne policije u Španiji otkrili su mrežu koja je univerzitetima prodavala ukradena tela. Cena za jednu umrlu osobu bila je 1.200 evra. Pohlepa je bila ta koja je uništila „nekrobiznismene".

Članovi bande obrednika falsifikovali su dokumente i odnosili tela iz bolnica i staračkih domova. Uglavnom su tražili preminule strance koji nisu imali rodbinu u Španiji. Leševi su prodavali univerzitetima u medicinske svrhe.

Istraga je počela početkom prošle godine, prenosi El Periodico, kada su dvoje zaposlenih u pogrebnom zavodu "izmislili dokumente" i odneli telo pokojnika iz mrtvačnice na univerzitet. Problem je nastao kada se pojavila rodbina umrlog, koja je htela da pokojnika sahrani u njegovom rodnom gradu...

Nekoliko meseci kasnije, još jedan leš je nestao iz staračkog doma u Valensiji. Tri dana pre smrti, čovek je svoje telo zaveštao medicinskom univerzitetu. Ali tamo nisu primili "donaciju". Zločinci su podmitili osoblje za dostavu, a telo umrlog prodali drugoj obrazovnoj ustanovi.

Dogovor sa univerzitetima na koje su dovozili "robu", predviđao je da nakon eksperimenata kriminalci odnesu tela i kremiraju ih.

Jedan univerzitet je platio 5.040 evra (skoro pola miliona rubalja) za spaljivanje 11 tela. Ipak, posmrtni ostaci zvanično nisu stigli ni u jedan krematorijum. Ispostavilo se da su, radi uštede, zločinci... raskomadali ukradene leševe i delove ubacivali u sanduke sa drugim preminulim ljudima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kucnuo je čas! Večiti u konačnom obračunu za tron na Jadranu i Evroligu! (VIDEO)
Košarka

Kucnuo je čas! Večiti u konačnom obračunu za tron na Jadranu i Evroligu! (VIDEO)

Beogradski večiti rivali kreću u konačni obračun za Evroligu! Košarkaši Crvene zvezde u hali "Pionir" večeras (20.30, Arena 1 premijum) dočekuju Partizan u prvom meču finalne serije ABA lige, a ulog je ogroman, pošto pobednik ide u elitno takmičenje naredne sezone, a poraženi će čekati eventualnu odluku o uručenju specijalne pozivnice.

13.05.2024

09:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00