• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.04.2022

16:11

KAKO SPREMITI LOM ZA DECOM? Sve je lakše uz muziku, a evo i zašto!

Zanimljivosti

KAKO SPREMITI LOM ZA DECOM? Sve je lakše uz muziku, a evo i zašto!

Podeli vest

Dečija igra je jedan od najlepših prizora, ali rusvaj koji ostaje za njom svakako nije. Usvojite nekoliko stategija koje će vam pomoći da uštedite i vreme i živce oko raspremanja…

Za početak organizujte jedno mesto u stanu gde će se nalaziti sve igračke; deca će pre naučiti da je najbolje da se tamo igraju i znaće gde igračke posle treba da vrate. To posebno važi za crtanje, slikanje ili igranje plastelinom, jer je to najteže i pospremiti. Vredne ručice rado ostavljaju otiske gde god stignu pa je dobro napraviti neku vrstu ormarića sa svim kreativnim priborom i pored toga mesto za igru. Ako su klinci malo veći, uslovite ih da sami sve vrate na mesto.

Obroci

Ako imate manju decu, koja još sede u hranilicama, onda ste upoznati s mukama po hranjenju. Čak se i malo većim mališanima dogodi da hrana završi na podu. Uvedite pravilo da niko ne sme da ustane od stola dok to ne počistite. Tako ćete sprečiti da se hrana razgazi i brzo ćete završiti s čišćenjem.

Foto: Shutterstock

Ako hrana često završava na podu i za to ima trikova 

Već na ulasku

Evo kako na jednostavan način možete da sprečite nered već na ulasku u kuću. U hodniku za svakog člana porodice stavite dekorativnu kutiju ili vreću. Neka tamo odmah stavljaju sitne stvari poput kapa ili naočara za sunce i lakše će ih naći kada su na odlasku.

Džeparac

Svaki klinac rado će u svoju kasicu prasicu staviti nešto novca za sladoled. Klinci zapravo nemaju ništa protiv manjih kućnih poslova. Tako im, recimo, možete predložiti da ćete im dati deset ili dvadest dinara ako upare čarape ili prebrišu prašinu u svojoj sobi.

Foto: Pixabay

Plišane igračke operite u mašini za veš, plastične i gumene u mašini za sudove 

Uštedite vreme

Neke igračke lakše i brže ćete očistiti ako ih operete u mašini za sudove ili veš. Plastične i gumene igračke potrpajte u mašinu za sudove i zavrtite jedan ciklus bez deterdženta ako su deca mlađa. Plišance i sve krpene igračke najlakše ćete oprati u mašini za veš.

Pretvorite u igru

Decu je uvek teško nagovoriti da se late posla. Kada im kažete da nakon igre treba da skupe igračke, veselo raspoloženje odmah splasne. Kako biste sebi olakšali i sačuvali živce, probajte da uključite muziku i uz zabavu pospremite igračke, ali klincima recite da za to imaju vreme koliko traju dve pesme. Ako uspeju da pobede u tom mini takmičenju, nagradite ih nekom sitnicom, recimo malo dužim ostankom u parku sledeći put.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DVE ULICE U PROKUPLJU NEGUJU TRADICIJU (Foto)
Srbija

DVE ULICE U PROKUPLJU NEGUJU TRADICIJU (Foto)

U prokupačkoj Sremskoj ulici već od 2005.godine organizuje se tucijada za mališane, a ove godine to je učinjeno i u Vukovarskoj ulici. Tako su ove dve susedne ulice postale centar dečije rodosti u vreme Vaskrsa

24.04.2022

19:58

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

Vesti

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem
Politika

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem

Grupa Srba sa severa Kosova fotografisala se ispred zgrade opštine Leposavić sa zamenikom ministra za lokalnu samoupravu Arberom Vokrijem, zamenikom ministra za zajednice i povratak Radoicom Radomirovićem, kao i kandidatkinjom za poslanicu u Evropskom parlamentu Austrijankom Kati Šneberger, a među njima su, kako piše Nacionale, dvojica muškaraca za koje je taj portal ranije objavio da su konzumirali narkotike u zgradi opštine Leposavić.

14.05.2024

20:22

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19