• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

09.05.2024

23:24

"U veštačkoj je komi, molimo se da bude dobro"! Ujna devojčice (12) povređene na ringišpilu: "Ona je divno, čigrasto dete"

LJ.S.

Vesti

"U veštačkoj je komi, molimo se da bude dobro"! Ujna devojčice (12) povređene na ringišpilu: "Ona je divno, čigrasto dete"

Podeli vest

"Mi se svi molimo da će biti dobro i imamo veru da će tako da bude. Ona je jedno čigrasto dete, spretna visprena, od malena. Van svake pameti je da se kontrole ringišpila ne vrše".

Ovako počinje priču Jovana N, ujna dvanaestogodišnje devojčice iz Kuršumlije koja je zadobila povrede opasne po život kada se juče, u toku vožnje, na vašaru u tom gradu polomio ringišpil pun dece.

Povređeno je trinaestoro dece od kojih je devojčica stara 12 godina najteže. Zbog povreda opasnih po život, iz Prokuplja je hitno transportovana u UKC Niš gde se nalazi u indukovanoj komi.

Rođaka teško povređene devojčice kaže da je bila na poslu kada se dogodio težak incident i da je od drugih rođaka saznala da je i njihova sestričina među povređenima.

Foto: Zoran Ljubomirović, vlasnik ringišpila, foto facebook

 

- Bila sam na poslu kada sam čula sirene. To se čulo nenormalno jako, nekoliko saniteta. Nismo znali šta se dešava. Kroz grad se onda pronela priča da je pao ringišpil i da su neka silna deca povređena - priča Jovana za Blic.

Ona kaže da su dva vašara - 8. maja i 27. septembra, tradicija u Kuršumliji i da meštani tada vode decu na ringišpil.

- I sama sam htela da odvedem decu uveče na ringišpil, ali suprug mi je pet minuta pre toga pozvao i rekao: "Nemoj slučajno da ti je palo na pamet da vodiš decu, neka deca su povređena“. Tada još nismo znali da je naša sestričina među njima. U jednom momentu kod mene na poslu se pojavljuje moj dever koji mi je rekao da je i ona među povređenima nakon što je pao ringišpil na nju. Zovem supruga, on je već krenuo za Prokuplje. Oni su je već snimili na skeneru, hitno su je poslali za Niš, intubirana je, stavljena je u veštačku komu. Noćas su malo stabilizovali stanje, to je sve što znamo. Čekamo najnovije vesti o zdravstvenom stanju - priča Jovana N.

Foto: M.B.

 

Direktor UKC Niš dr Zoran Perišić izjavio je danas da je devojčica stara 12 godina iz Kuršumlije, koja je povređena na ringišpilu, u stabilnom stanju i da povrede, u ovom trenutku, ne zahtevaju aktivno hirurško lečenje.

Podsećamo, nesreća se desila oko 13 sati 8. maja na vašaru koji se tradicionalno održava na Markovdan u ovom mestu. U nesreći povređeno je 13 dece, dok je jedna devojčica (12) u teškom stanju i lekari se bore za njen život.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je sinoć da su uhapšeni Jovan Nedeljković, zakupac placa i Zoran Ljubomirović, vlasnik ringišpila koji se srušio, usled čega je povređeno 13 osoba, od kojih je jedno dete životno ugroženo.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!
Preigrali se

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!

Fico je preživeo, za Zapad je to, bez preterivanja, najgora moguća vest! Slovački premijer posle neuspelog atentata okrenuće se u potpunosti Rusiji i Putinu, a Slovačka će postati nešto slično kao Mađarska Viktora Orbana - neposlušna članica EU koja ne želi nepotreban sukob sa Moskvom! Ovako bi u najkraćem izgledao siže koji sada preovladava u Briselu i Vašingtonu!

20.05.2024

17:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija