• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

08.05.2024

13:19

Ubica priznao Eskobarovo ubistvo! Šok na pripremnom ročištu, evo šta su rekli njegovi saučesnici!

Zoran Sinko

Vesti

Ubica priznao Eskobarovo ubistvo! Šok na pripremnom ročištu, evo šta su rekli njegovi saučesnici!

Podeli vest

Luka Vučetić (26) koji je optužen da je sa Stefanom Zlatanovićem (28) iz Lebana 9. marta prošle godine na benzinskoj pumpi u Rušnju ubio Nikšićanina Ranka Radoševića (53), zvanog Ranko Eskobar, priznao je danas na pripremnom ročištu u Višem sudu u Beogradu da je učestvovao u likvidaciji.

- Vučetić je priznao izvšrenje krivičnog dela, ali ne i kvalifikaciju teškog ubistva za koje je zaprećena doživotna kazna zatvora. Zlatanović, koji je označen kao saizvršilac se nije izjasnio o tome da li je kriv ili ne - otkriva naš izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, vođa navijača Partizana iz Brčkog, Marko Pjanović koji je optužen da je Ranka Radoševića namamio da dođe u kafić na benzinskoj pumpi i njegova devojka Azra Šabanović negirali su da su pomagali ubicama.

Početak javnog suđenja, na kom će optuženi imati mogućnost da iznesu detaljnu odbranu, zakazan je za 19. jun.

Čekao kupce za automobil, došle ubice 

Zločin se, podsetimo, dogodio u jutarnjim časovima u kafiću koji se nalazi na pumpi. Prema navodima optužnice, Radošević je došao na pumpu verujući da tu treba da se sastane sa čovekom koji želi od njega da kupi skupoceni automobi, ali umesto zainteresovanog kupca u lokal su sa maskama preko lica ušli Zlatanović i Vučetić koji su ga izrešetali, a potom pobegli.

Kao saučesnici osumnjičenih za likvidaciju označeni su Marko Pjanović (28), vođa navijača Partizana iz Brčkog, i njegova devojka Azra Šabanović (22) koji su uhapšeni u Bosni i kasnije izručeni Srbiji.

- Kobnog dana egzekutori su na mesto zločina došli kolima. Ubrzanim hodom maskirani i sa pištoljem u ruci upali su u lokal, prišli stolu gde je sedeo Radošević i ispalili kišu metaka u njega. Žrtva je pokušala da pobegne, ali nije uspeo, a Stefan Zlatanović prišao mu je i overio ga hicem u glavu - podseća izvor i dodaje:

- Ubice su, kako se vidi na nadzornim kamerama, trčeći pobegli ka automobilu marke "golf 4 karavan" i odvezli se. Za to vreme Ranko Eskobar je iskrvario, a gosti koji su u tom trenutku bili u lokalu razbežali su se.

Zapalili auto, uhapšeni u štek stanu

Ubice su, kako se sumnja, nakon egzekucije zapalili automobil na Petlovom brdu, a potom beže u ranije dogovoren štek-stan u kom su ih pripadnici MUP-a nekoliko dana kasnije uhapsili. Istragom je utvrđeno jda je kriminalna grupa imao detaljan plan ubistva, ali i celokupnu logistiku kako da zavaraju tragove nakon ubistva. Pjanović i njegova devojka, kako se sumnja, obezbedili su egzekutorima automobil koji su koristili u zločinu.

- Marko Pjanović je u jednoj rent-a-kar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil "Fiat tip 500", da bi potom 27. februara 2023. kontaktirao Radoševića radi kupovine njegovog automobila "golf 8".

Foto: informer.rs

 

 

Sledećeg dana oni su se preko SMS poruka dogovorali da se nađu na pumpi u Rušnju, gde je vođa navijača došao iznajmljenim kolima kako bi video taj "golf 8" - otkriva sagovornik ulogu vođe navijača u zločinu i dodaje da se sumnja da je Pjanović kontaktirao Radoševića i devet dana kasnije gde mu je ugovorio sastanak na pumpi, na kojoj je i ubijen.

- Azra Šabanović je, kako se sumnja, 4. marta zajedno sa svojim dečkom Pjanovićem u Kraljevu sa jednog parkinga ukrala "golf 4 karavan" i dovezla ga u Beograd, a Pjanović se dovezao iznajmljenim "fiat 500". Ukradeni "golf 4 karavan" ubice su koristile u zločinu - navodi se.

Osumnjičeni ljubavni par navodno se potom vratio se na teritoriju BiH, a nekoliko dana nakon zločina uhapšeni su dok su planirali bekstvo. Azri su lisice na ruke stavljene u studentskom domu, gde je pokušala da dojavi dečku da će i on biti uhapšen.

Bio svedok na suđenju suprugama Belivuka i Miljkovića

Ranko Radošević pre ubistva je saslušan kao svedok u istrazi koja se vodila protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovih supruga zbog pranja para. Kako se navodi u optužnici, sumnja se da je BMW I3 koji je Miljković poklonio supruzi bio zapravo Radoševićev automobil.

- Radošević je tada, prema nezvaničnim informacijama, ispričao da je "BMW I3" u leto 2020. preko prijatelja ustupio Zdravku Radojeviću, jednom od žrtava zloglasnog klana, koji je rekao da će da ga proda.

Naveo je da je vrednost automobila u to vreme bila oko 20.000 evra, ali da mu novac nikada nije isplaćen, niti je saznao šta se desilo sa skupocenim kolima, jer je Radojević nestao - podseća izvor. Inače, automobil i saobraćajna dozvola pronađeni su u Miljkovićevoj kući tokom njegovog hapšenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12