• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mondo.rs

28.04.2024

10:51

Misteriozno ubistvo ispred Urgentnog! Brano Mićunović bio optužen da je ubio Radovana Kovačevića, ali je oslobođen iz jednog razloga!

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Misteriozno ubistvo ispred Urgentnog! Brano Mićunović bio optužen da je ubio Radovana Kovačevića, ali je oslobođen iz jednog razloga!

Podeli vest

Kontroverzni biznismen Brano Mićunović (71) najčešće je pominjan kao vodeća ličnost organizovanog kriminala još iz perioda bivše Jugoslavije.

Bio je optužen za ubistvo, šverc cigareta tokom devedesetih godina, dovođen u vezu sa škaljarskim i "kavačkim klanom", ali nijedna optužba protiv njega nije dokazana kroz sudski proces. Američki Stejt Department u novembru 2023. ga je stavio na listu sankcionisanih kompanija i pojedinaca sa Zapadnog Balkana.

Mićunović je bio optužen za ubistvo Nikšićanina Radovana Kovačevića u oktobru 2000. godine, ali je 2007. pravosnažno oslobođen optužbe, jer i pored više prisutnih tokom ubistva, niko nije identifikovao Mićunovića kao osobu koja je pucala.

Foto: Instagram

Mićunović je sahranjen u Moštanici kod Nikšića

Sukob je počeo dosta ranije, u hotelu "Podgorica“, kada je Kovačevič ranjen u oružanom sukobu u kazinu pomenutog hotela. Tada je privatnim "audijem A6“ dovezen ispred Kliničkog centra u Podgorici i dok su ga Dragoljub Mrvaljević i Dragoslav Vojičić unosili u Urgentni blok, osoba za koju se verovalo da je Brano Mićunović, mu je prišla i, naočigled brojnih svedoka i medicinskog osoblja, ispalila tri hica u njega.

U novembru 2007. godine veće Apelacionog suda potvrdilo je presudu Višeg suda, kojom je Mićunović oslobođen optužbi. Pre odluke Apelacionog suda, dva puta mu je suđeno pred krivičnim većem tadašnjeg sudije Radovana Mandića, koji ga je oba puta oslobodio.

Prva presuda izrečena je 12. juna 2001. godine, optužbi za ubistvo oslobođen je Mićunović, Cetinjanin Veselin Perović oslobođen je optužbi da je izazvao opštu opasnost, a Sava Vujović iz Bileće optužbi da je pomogao počiniocu nakon krivičnog dela, pisale su Vijesti. Tokom suđenja nije dokazano da je Mićunović prišao "audiju“ i pucao.

Istom presudom Mićunovićev prijatelj Zdravko M. Lopušina je bio osuđen na dve godine zatvora zbog ubistva Petka Pešukića u prekoračenju nužne odbrane. Optuživan je da je te noći, oko 2.45 sati, ubio Pešukića.

Prethodno je Pešukić ispalio tri hica u Kovačevića, nanoseći mu teške telesne povrede. Nakon toga, Lopušina je prišao Pešukiću sa leđa, udario ga pesnicom, oteo mu pištolj i u njega ispalio više hitaca, pisale su Vijesti ranije.

Jedan od članova medicinskog osobalja koji je kasnije svedočio na sudu, kazao je da primetio ruku i pištolj, ali da nije video ko je pucao.

Ubistvo u Nemačkoj

Inače, ime Brane Mićunovića prvi put se dovodilo u vezu sa nekim krivičnim delom kada je 1983. godine u Nemačkoj ubijen Stjepan Đureković, bivši direktor marketinga INE. Iako se spekulisalo, nikada nije dokazano da iza likvidacije stoji Mićunović. Prema do sada poznatim informacijama, Mićunovićevo ime se ne nalazi u domaćim evidencijama osuđenih za krivična dela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

Kurtijevi Srbi u Leposaviću na čelu s Radoicom Radomirovićem stide se srpske trobojke i Svetog Vasilija (foto)
Politika

Kurtijevi Srbi u Leposaviću na čelu s Radoicom Radomirovićem stide se srpske trobojke i Svetog Vasilija (foto)

Večeras su s prvim mrakom Kurtijev poslušnik Radoica Radomirović i njegovi puleni po nalogu Kurtija ispred opštine Leposavić razvili zastavu na kojoj piše “Ovo je Evropa” i to stojeći ispod zastave tzv. Kosova, a sve kao reakcija na veličanstvenu srpsku trobojku koju su danas na praznik Svetog Vasilija Ostroškog Srbi ponosno razvili i poneli ulicama Leposavića!

12.05.2024

22:08

TV

Logor smrti postao je političko oružje! Bokan: EU je dozvolila da joj se Hrvatska pridruži ne odričući se svoje fašističke prošlosti i negiranja Jasenovca!
Live TV

Logor smrti postao je političko oružje! Bokan: EU je dozvolila da joj se Hrvatska pridruži ne odričući se svoje fašističke prošlosti i negiranja Jasenovca!

Negovanje nasleđa NDH od strane moderne Hrvatske, negiranje Jasenovca i sve jaču rusofobnu politiku Zapada, komentarisali su gosti Rata uživo, Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju, nekadašnji ministar odbrane SCG dr. Prvoslav Davinić, novinar Vlastimir Vidić i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević.

12.05.2024

20:04

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00